x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Basescu poate provoca doar anticipate prezidentiale

Basescu poate provoca doar anticipate prezidentiale

06 Ian 2005   •   00:00

Afirmatiile lui Traian Basescu dintr-un interviu suprapublicitat au produs senzatie. Dupa opinia mea, desi explicabil prin socul de a vedea un presedinte ales in chip democratic ambitionand sa fie un nou Ceausescu inainte de a fi impuscat la Targoviste, scandalul nu-si gaseste justificarea.

Click pentru a mari imaginea
A starnit nelinisti declaratia privind alegerile anticipate. Ea a fost raportata rapid la binecunoscuta disponibilitate a lui Traian Basescu de a fauri crize politice pe cat de inutile, pe atat de costisitoare pentru o Romanie ce are nevoie, inainte de toate, de stabilitate interna.

S-a vazut de indata, in teza anticipatelor, formulata de Traian Basescu in dispretul Constitutiei, debutul unei crize in stare sa arunce tara intr-o bulibaseala mai mare decat in cea din fiinta de mate si transpiratie a domnului presedinte.

Nu cred insa ca trebuie sa ne pregatim sa mergem din nou la vot multumiti ca n-avem paine, dar avem circ. Traian Basescu nu poate provoca alegeri parlamentare anticipate decat in doua cazuri:
a) daca intreaga clasa politica autohtona ar fi fascinata de geniul lui Traian Basescu, alintat de limbile din presa drept un Superman politic, care clasa s-ar grabi sa se sinucida, transpunand in practica inaltele pareri de la Cotroceni.
b) Daca intreaga clasa politica ar fi atat de naiva, incat sa se ia la harta cu Traian Basescu, raspunzand astfel nevoii acestuia de a provoca un scandal mediatic, nevoie nu prea diferita de cea a starletelor, care anunta ca nu le-a venit ciclul pentru a fi din nou pe prima pagina a tabloidelor de tiraj.

Altfel, Traian Basescu nu poate provoca in Romania de azi decat un singur fel de alegeri anticipate: prezidentiale. Si foarte simplu: dandu-si demisia!

×
Subiecte în articol: basescu editorial