x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu şi Boc n-au mâncat usturoi

Băsescu şi Boc n-au mâncat usturoi

de Petru Calapodescu    |    15 Iun 2012   •   10:11

PDL, de fapt staff-ul sau, nu are cel putin decenta de a renunta, barem atunci cand i se canta prohodul, la prafurile cu care au ametit vreme de peste trei ani tara. Dupa afirmatiile lui Traian Basescu, potrivit carora esecul lamentabil al portocaliilor in alegerile locale ar fi dovada ca acestia au facut sacrificiul suprem, cel politic, electoral, asumandu-si grele masuri de austeritate, care ar fi salvat tara, partitura a fost si este reluata si de Boc, in postura sa dintotdeauna, de tarcovnic prezidential. Alegatorii n-ar fi inteles ca politica Guvernului Boc a fost profund dedicata binelui national si ca nu exista alta cale, sustin cei doi, ca si liota de trepadusi din jurul lor. Este nu o diversiune, ci o minciuna ordinara.

Sa recapitulam putin. La doar doua trei luni dupa alegerile din 2008, cocotati printr-o smecherie basesciana, la putere, pedelistii au azvarlit la cos negarea crizei si promisiunile lor electorale ("A doua zi dupa ce vom fi alesi, vom face, vom drege etc") si au trecut la o serie de masuri de reducere bezmetica a nivelului de trai, si asa mizerabil. Culminand cu programul criminal de taieri de salarii si de pensii impus in 2010 de prim-ministrul de facto, Traian Basescu, cu alte masuri de reducere a puterii de cumparare, de supravietuire, a populatiei. Populatie care, la inceput, a acceptat fara prea mari revolte si framantari, cu rabdarea specifica, poate execesiva, a romanilor acest tunami, desi nu era dublat de masuri de resuscitare a economiei.

Redesteptarea a inceput sa se simta atunci cand aceeasi populatie strivita de lipsuri, de foame si boli, a constatat ca, la adapostul fumigenei "E criza! Suportati!", doar ea plateste din greu, iar guvernantii si pletora lor clientelara capuseaza toate structurile statului, dreneaza Bugetul national, fura pe rupte, isi ingrasa conturile. Ba lacomia i-a impins pana si de deturnarea de fonduri europene. Atunci a inceput cutremurul, atunci au inceput masele sa se miste, atunci s-au declansat protestele de strada pe care nici gerul nu le-a oprit, atunci a fost inceputul sfarsitului portocaliu, culminand duminica prin ejectarea pedelistilor din structurile locale si prefigurand deznodamantul care va veni in noiembrie. Asta e realitatea pe care Basescu, Boc si ceilalti se prefac ca nu o vad, pe care vor sa o scoata din perceptia severa a alegatorilor, jurandu-se ca ei n-au mancat usturoi si nu le pute gura.

Despre paruiala din conducerea PDL? Despre demisiile lui Boc (are vizuina de rezerva la Cluj, a avut grija sa o plateascu prin alocatii bugetare si sa-si faca o campanie proprie suculenta, putin pasandu-i de campania generala, a partidului al carui presedinte era), ale Elenei Udrea, Roberta Anastase, Alin Popoviciu, Adriean Videanu, Gheorghe Stefan Pinalti, Gheorghe Falca si ale celorlalti mahari si maharite din fruntea partidului? Nimic altceva, decat sa s-au dat in stamba, ca s-au rafuit ca intr-o satra, gratulandu-se cu insulte si invective de mahala. Ceea ce si erau.

Are, insa, dreptate Victor Ponta cand observa ca iesirea din scena politica a acestei slehte e doar un pas. Care nu poate si nu are cum sa poata inlatura raspunderile administrative si chiar penale pentru jaful la care, timp de aproape patru ani, a fost supua zi de zi tara.. Asa ca asteptam auditurile pe care le le-a promis premierul si, in nici un caz arhivarea lor, ci depunerea sub forma de dorase la DNA.

×
Subiecte în articol: editorial