x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu şi camarila se autodenunţă

Băsescu şi camarila se autodenunţă

de Petru Calapodescu    |    05 Sep 2012   •   11:49

Multa lume s-a uitat stupefiata, cu manie sau cu dispret, la cohorta celor 843 de nuntasi care, imbarcati in sute de limuzine de lux, rar cate una sub 80.000 - 100.000 de euro bucata, intrau sambata seara in parcul Palatului Snagov. Putini realmente nuntasi veniti pentru EBa si barbatelul ei alintat Sida, multi, cei mai multi adusi acolo de nevoia de a se afla sub privirea socrului mic, marturisindu-si astfel supusenia totala, lasand cate cateva mii de euro in plic si radiind de o fericire astrala ca stapanul lor e bine si se intoarce sifonat dar teafar la Cotroceni. Toti, purtand fiecare costume sau rochii si accesorii costand cat leafa unui prodesor pe cativa ani. Asta, intr-o tara care se zbate in saracie crunta, o tara in care oamenii se sufoca sub juvatul pe care - numindu-l austeritate si fiind de fapt un experiment spre a constata finantistii si granzii occidentali care-i limita suportabilitatii unui popor - li l-a legat de gat Traian Basescu. La Snagov nu au fost sa benchetuiasca romani. A fost, cu ostentatie si nesimtire, o parte, cea mai selecta, din camarila lui Basescu. Amestecandu-se cu nesimtire politicieni si afaceristi, bulibase si trompete prezidentiale, tutari si elitisti in asteptarea unei sinecuri, ca rasplata pentr jertfa patriotica de a se fi aflat strans uniti in jurul conducatorului iubit. Iubit de ei si urat de 90% din electorat.

De unde, insa, in situatia dificila economic prin care trece tara, tocmai ca urmare a guvernarii execrabile initiate si conduse de Basescu, aceasta nerusinare de a-si etala bogatia dobandita cel mai adesea prin jefuirea patrimoniului public, prin contracte coneroase, ba chiar si prin deturnarea fondurilor europene, fara teama, ci, dimpotriva, provocator? Raspunsul l-am avut marti, in discursul lui Traian Basescu la intalnirea cu diplomatii romani, carora le-a vorbit cu ton dictatorial, de stapan atotputernic, care da porunci, iar cei chemati la el trebuie sa execute, sa aiba doar urechi, nu si creier si gura. Traian Basescu nu s-a intors la Cotroceni intelegand ca natiunea nu il mai vrea. Nu il intereseaza poporul, vointa acestuia, de asta nici nu a amintit de cifrele zdrobitoare, dar ignorate de judecatorii CCr, care tocmai iti imbraca fotoliile, la propriu, in foita de aur,, ale referendumului.. S-a intors mai incrancenat ca oricand. Reluand aberatia tentativei de lovitura de stat, terfelind Parlamentul si Guvernul si anuntand, mai clar nici nu se putea, ca va purta un razboi sangeros cu ele, decis sa darame actuala putere si sa-si readuca la ospat sleahta deja ingrasata pana la obezitate. Basescu a declarat fara nici o retinere ca se va bizui pe catusele procurorilor si pe actiunile subterane ale serviciilor secrete, pe obedienta CSM si a CCR. Dar nu va da nici un credit institutiilor esentiale ale statului de drept, care sunt Parlamentul ca reprezentant al poporului suveran, si Guvernul instalat de acesta, ci va face orice spre a le izola si carota. Transformand Cotroceniul in unica structura legiuitoare si de administrare a tarii si arogandu-si exclusivitatea deciziilor.

Singurele sale certitudini raman organele represive, acesta e mesajul pe care a ordonat ambasadorilor sa-l transmita guvernelor pe langa care sunt acreditati. Atat. Nu este aceasta maniera de a-si exercita, de fapt de a abuza de atributiile sale constitutionale o incalcare grava a Legii fundamentale? Nu este o defaimare incredibila a tarii? Nu este o deturnare a statului de drept, democratic, catre unul totalitar? Basescu si camarila lui s-au autodenuntat in aceste ultime zile. El si-a declarat setea nemasurata de putere si de razbunare, iar cei din jurul lui, rapacitatea si hotararea de a pradui in continuare tara, storcandu-i si ultimele resurse.

×