x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu, tactica stalinistă

Băsescu, tactica stalinistă

de Dan Constantin    |    25 Ian 2012   •   14:46

Basescu, avand timp de tocat la Cotroceni, s-a apucat sa citeasca strategii militare. A gasit la capitolul "Stalin" modelul de aplicat in aceste zile cruciale pentru regim. Tacerea, dupa atacul declansat de Germania in 22 iunie 1941, a inconjurat Kremlinul in mister. Dupa 13 zile, abia la inceput de iulie, Stalin s-a adresat poporului. Cuvantul lui era asteptat si de milioanele de rusi dar si de adversari. Dupa ce a vorbit a inceput cu adevarat marele razboi. Stalin si-a retras trupele treptat pana ce iarna ruseasca a inghetat ofensiva adversa.

Aici i-a picat fisa lui Basescu! A cerut o prognoza meteo in detaliu, pe zile. Din 12 ianuarie pana la 24, meteorologii nu anuntau vreme de iarna. Vajul incepe din 24 spre 25 ianuarie. Cu cod portocaliu. Atunci si-a facut Basescu planul. Tac, tac, nu zic nimic pana spre ziua cand vine viscolul. Vedem cum misca lumea pana atunci. Nu prea credea ca o sa-i tina supararea pe romani atatea zile. A dat cu gaze in Piata Universitatii si nimic, haimanalele nu s-au clintit. A trimis provocatori printre mitingisti. Au fost dibuiti! L-a aruncat pe Baconsky din tren, brusc, si abia atunci a iesit la vorbire. Nu a rezolvat insa "Piata", demolatorii veseli, comunistii lui Voronin au iesit si dupa noaptea cu turturi din 24. Apucase sa vorbeasca si a fost convins, ca si Stalin, ca frigul si zloata ii vor fi aliati.

A anuntat interventia la romani si crede in continuare in Generalul Iarna. Miza gresita. Stalinismul a fost ingropat demult dar, iata, are inca epigoni la Bucuresti. Te si intrebi: cu cine a ciocnit Basescu zece mii de sticle de vin? Parca il chema Voronin.

×