x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu taie paturi cu bolnavi cu tot

Băsescu taie paturi cu bolnavi cu tot

de Lucian Avramescu    |    19 Iul 2012   •   12:34

Nadajduiam ca macar acum, in stare de naufragiu, obsesiile maladiv-asasine ale lui T. Basescu vor lua o pauza. As! O declaratie debitata senin intre amicii de la GDS indica un proiect ferm: mai sunt de desfiintat 100.000 de paturi in spitale. Care spitale Basescule? Zecile de spitale pe care le-ai inchis, risipite pe coclauri, la dispozitia a sute de localitati cu acces anevoios la marile centre medicale, nu mai au doctori, asistente, seringi, fese si nici paturi. Nu mai au nimic, decat lacate pe porti. Ce sa le mai tai?

Viata ta politica, Basescule, este innodata strans cu ideea de taiere. Le-ai taiat romanilor flota comerciala, una dintre cele mai mari din aceasta parte de lume. Aducea bani frumosi Romaniei. Sub carma ta ministeriala s-au scufundat sute de nave, lasand in buzunare private – cel mai umflat fiind al tau, spune un consistent dosar penal – muuulte milioane de dolari. Nu rasarise pe atunci euro. Functia de presedinte te-a pus la adapost de iminenta puscariei iar un procuror, Morar, scos din jobenul tau de iluzionist, a constatat ca nu exista nici o paguba. Adica acele vapoare nu faceau doi bani. Ai taiat romanilor, pe care te tot opintesti la televizor sa-i aperi de Ponta si Antonescu, ambii securisti si bolsevici, vanduti imperialismului sovietic, ai taiat romanilor, zic, 3000 de scoli intrucat se dovedeau perfect inutile. Ce sa faci cu atatea scoli daca - iata o experienta personala de netagaduit - fiica ta, Eba, cu desavarsire analfabeta, a ajuns ditamai europarlamentarul iar tu care ai fost, cum marturiseai, certat mereu cu cartea, presedinte de Republica? Taierea, recunosc, ti-a iesit. Profesorimea, platita mizer, a ajuns de rasul curcilor iar scoala, locul unde se trage un praf pe nas, asta fiind o alta recomandare prezidentiala, tinand de sanatatea si libertatea natiei.

As mai putea insira o droaie de taieri, toate conducand la rarirea romanilor care au ramas vii doar pe listele electorale, dar ma intorc la cele 100.000 de paturi de spital care nu te lasa sa dormi si-ti strepezesc gheata din tarie. Du-te, Basescule, de pilda la Spitalul Floreasca. E aproape de Primaverii. Pe asta nu l-ai taiat inca, dovada ca salvarile varsa minut de minut amarati a caror viata atarna periculos de un fir de ata. Suie-te la etajul 5 sau 6, unde-i sectia medicala condusa de profesoara Daniela Bartos. Am fost si eu de curand pe acolo avand un coleg, ziarist la A.M. Press, internat. Coridorul a devenit inaccesibil aproape din cauza paturilor improvizate asezate aici. Saloanele sunt pline ochi de bolnavi, iar unele paturi gazduiesc si cate doi suferinzi. Apuca-te si taie Basescule! Ia si un topor cu tine si taie-le cu bolnavi cu tot. Mai usurezi bugetul pensiilor si mai pui un ban deoparte pentru cheltuielile pupilei Udrea, ca, biata, s-a saturat de opozitie iar tu, sensibil la suferintele femeiesti, vrei s-o proclami iar regina finantelor. Priveste-i in ochi pe acei suferinzi, pe cei care mai pot tine ochii deschisi si cer fiecarei persoane care trece pe langa ei un semn de speranta si incurajare, priveste-i si spune-le ca nu mai au loc in tara condusa de tine si de Barroso nici in acel pat pe coridor. E inutil si distruge bugetul Udrea-Videanu-Berceanu-Boc. Spune-le ca ai revenit din suspendare pentru a moderniza tara si incepi cu patul lor care pune in pericol democratia, dovada ca si UE s-a sesizat.

×