x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu trece la arestări!

Băsescu trece la arestări!

de Dan Constantin    |    30 Iul 2012   •   14:02

Basescu Traian este in continuare un presedinte suspendat care arata si intareste convingerea ca referendumul din 29 a fost pe deplin justificat. Desi nu are un act care sa-i justifice un comportament de presedinte cu depline atributii, Basescu a inceput discursul de autoinvestire de ieri de la ora 15:00 ca un politician mieros cu poporul. |si dorea o reconciliere nationala, lansa teoria faliei create in societatea romaneasca inca din hat timpuri si se credea stapanul voturilor celor care nu s-au prezentat la referendum. Autorul celui mai mare derapaj democratic din ultimii 20 de ani, care i-a indemnat pe cetateni sa fuga de urne, isi aroga acum majoritatea tacuta – de circa 10 milioane de romani care nu au participat la referendum. Confuzia lansata de Basescu se impleteste cu minciuna: el spune ca de la 7,2 milioane de electori care l-au suspendat pana la 22 de milioane, cat are populatia, iata ce diferenta zdrobitoare il sustine! Basescu vrea reconciliere – asa a declarat – apoi ne anunta dusmanii tarii – criza si seceta – si lanseaza in final atacul alimentat cu ura din rarunchi impotriva liderilor USL.

Lovitura de stat din 3-6 iulie – iata, are titlu si perioada, un puci dupa modelul de la Moscova, care l-a pus pe tusa pe Gorbaciov – a fost inabusita in urne de poporul chemat in apararea lui Basescu! Daca a fost lovitura de stat, pucistii trebuie sa raspunda pentru ca l-au inlaturat pe democratul Basescu trimis de la Cotroceni in Strada Comanita! Din sediul lui cacaniu (la propriu, zau, asta e culoarea, cu toata simpatia pe care o port cartierului), suspendatul se agata de cifre relative si lozinci sforaitoare pentru a fi crezut ca el este din nou stapanul inelelor.

Din noaptea in care a fost decazut din drepturi de cei 7,2 milioane de romani care au dat cel mai masiv vot din istoria postdecembrista la chemarea unei aliante politice, Basescu se arata in toata splendoarea lui: – regele e gol! E golit de vigoare, e golit de legitimitate, este, daca va reveni in functie, o butaforie pusa in fereastra la Cotroceni. Incearca sa induca ideea ca ar avea cojones , amenintand adversarii cu puscaria! Sa raspunda cei care au facut lovitura de stat! – striga Basescu. El se vrea chemat la institutiile statului sa dea declaratii impotriva conspiratorilor! Pe baza delatiunii, urmeaza sa vedem pe la Parchetul |naltei Curti (stiti adresa!) pe conspiratori, pe tradatorii care i-au suparat pe Barrosso, pe doamnele Merkel si Reding si au saltat cursul leu-euro cu 3 procente. Nu pot fi iertati, chit ca s-ar ascunde in gaura de sarpe, mitocanii care i-au calcat prin Casa Dante si au pus epitete zoo pe spinarea notaritei milionare Ioana Basescu. Listele lor sunt la SPP, au fost fisati si fotografiati, asa ca pot sa fie si ei in boxa alaturi de Ponta si Crin.

Basescu i-a adunat duminica noapte pe intelectualii fugii sa soarba din haznaua victoriei. I-a aratat si publicului, intr-un fel de noapte a portilor deschise. Zarghiti rau, Neamtu si Macovei, campionii victoriei impotriva populatiei tarii, se manifestau, de la o fereastra mica, la fel ca detinutii din inchisorile aflate in razmerita. De la inaltime, Macovei vedea chiar si casa luata cu japca din Parcul Ioanid dupa modelul suspendatului Basescu Traian, care si-a furat actele din Mihaileanu nr. 2. Asa se astupa falia! Gunoaiele din Comanita sunt primul strat consistent.

×