x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu va fi suspendat cu votul lui Plăcintă

Băsescu va fi suspendat cu votul lui Plăcintă

de Razvan Barbulescu    |    13 Iun 2012   •   15:23

Astazi, la trei zile de la urne, nu mai au nici jumatate din procentele de la exit-poll-uri. Au dat pe gura din misterele partidului de caterinca: suntem rai, hoti, cinici. Si s-au risipit. Conform previziunilor, nu-i prinde paltonul.

Singura fericita, Roberta, nu pricepe nimic: "In momentele grele decid caracterele puternice'.

Scos din minti ca samanta partidului confiscat candva de Basescu se duce-n coate de suflet, ca curcubitaceele, Berceanu ii striga lui Placinta: "Ai pierdut trenul, trebuia sa pleci atunci cand a fost cu plansetele sI bocetele...'. Berceanu s-a prins ca-i calca trenul. Tavalugul vine cu viteza TGV-ului care suiera prin Mizil. N-a terminat Berceanu de vorbit, ca a sosit cu viteza fulgerului sI vestea ca Basescu a scapat de stresuri: poate fi debarcat. A cazut legea smechereasca prin care vedea podeaua doar din pumnii a noua milioane de concetateni. N-apucam noi sa scriem, cat de rapizi sunt ei in demisii.

Unde-s zilele frumoase din Cantarea Mioritei! Acaparasera Lumina de la Ierusalim, prindeau microfoanele din zbor, isi umflau pieptii la Culcer TV: "Am salvat Romania!...' V-am scos prostilor din criza!

Si-au facut statui, au violat ovinele, au portocalizat astrahanul, au compus ode timonierului sI magaritelor din dotare. Oile respira usurate. Au scapat de Flutur, care le alerga cu masina de tuns inaintea votului. S-a evaporat sI gratia de Dorobanti a lui Vuitton. Cat de mari erau! Cat de siguri pe ei! Cat de mistocari! Cat de solidari se dadeau cu viermii care le stricau ziua de plaja la Biarritz!

Alaltaieri, Udrea putea sa jure ca s-a salvat la Cotroceni. Ieri a aflat ca Basescu poate fi zburat doar cu plenul cantinistelor de la Parlament, plus votul lui Placinta. Blonda se consoleaza cu tampeniile slugarnice ale lui Baconschi sI pieptul paros al Cocos-ului conjugal. I-a ramas, e drept, sI satisfactia ca democratia functioneaza: se reia scrutinul de la Curcani.

Mai multe sperante nutreste placinta plangacioasa, pana s-or prinde liberalii de eroare sI se vor lipsi de "aportul adus'.

Sa recapitulam. Basescu va fi suspendat cu votul lui Placinta. Vinovat e Preda, care l-a subminat pe Prigoana. Subminatul Prigoana a demis-o pe Udrea. Placinta s-a blatuit la penelisti. Berceanu ii urla de-a surda: "Tradatoriiiii! Sa plece Boc! Sa punem de-un congres!' Berca sI Cotoi propun o regrupare mica, pe masura procentelor. Asa e daca nu tradezi la timp.

×