x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Batista pe ţambal - într-o evaluare tehnocrată

Batista pe ţambal - într-o evaluare tehnocrată

de Serban Cionoff    |    17 Feb 2016   •   17:00

Curat tehnocrată evaluarea pe care ne-a oferit-o, în fața plenului Senatului României, premierul Dacian Cioloș asupra situație de maximă gravitate creată prin intervenția în forță a amploiaților ANAF împotriva Antenei 3 și a celorlalte posturi ale trustului Intact! Nu mă refer doar la acoperirea, pretins legală, pe care a încercat să o dea măsurii de evacuare forțată care viza, în principal, un anume post de televiziune extrem de incomod pentru unii sau alții dintre foști sau prezenți potentați și a cercurilor lor de interese. Mă refer direct la maniera cras demagogică în care domnia sa a tratat absolut intolerabila manieră în care s-a comportat hoarda anafistă care s-a apucat să legitimeze lucrătorii postului fără a avea nici-un drept să facă asta.

De aceea, nu mă mulțumește câtuși de puțin faptul că premierul tehnocrat făcea deosebirea capitală între <> agenții ANAF și << substanța și fondul în care au acționat>> și nici faptul că ne spune cum că i-a atras atenția șefului hăitașilor asupra comportamentului inadmisibil al subordonaților săi. Corect ar fi fost ca azi, în plenul Senatului, primul ministru să ne spună, concret și la obiect, dacă a analizat modul în care au acționat desantiștii ANAF, mai ales, ce sancțiuni au primit cei vinovați? Așa încât oricărui slujbaș al instituțiilor centrale sau locale ale statului să îi treacă, pentru totdeauna, pofta de a se comporta astfel cu cetățenii în slujba cărora sunt plătiți să se afle.

În schimb, domnia sa nu s-a putut abține să nu dea evenimentelor o interpretare demagogic-populistă ,susținând, fără să clipească cum că , vezi Doamne!, ceea ce a comis detașamentul ANAF-ist al groazei face dovada unor<> în timpul actualei guvernări. De parcă nu am ști cu toții că asemenea <> au fost dobândite și exersate în deceniul dictaturii băsesco- securiste , căreia românii de bună credință au sperat să i se pună capăt odată prezidențialele din 2014, dar și după investirea unui guvern tehnocrat nevoie mare ! Este, așadar, firesc și îndreptățit să îl întrebăm pe domnul premier tehnocrat nevoie mare ce măsuri a luat guvernul său pentru a sancționa, preveni sau chiar eradica asemenea <> de domeniul bestialului dezlănțuit? Și, până la urmă, care este eficiența acestor măsuri?Răspunsul îl știm de pe acum:zero barat, pe toată linia!

În aceste împrejurări, nu ne rămâne decât să considerăm că premierul Dacian Cioloș ne ia de proști încercând să pună batista pe țambal pe un asemenea scandaloase incidente!

Deși, nu doar despre această batistă, tehnocrată sau ba, este vorba în propoziție, ci pur și simplu despre obrazul care ar trebuie să roșească, fie și doar judecând după tiradele propagandistice debitate, pe nerăsuflate, de către domnul prim ministru.

×