x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bine că hoaţa n-a furat şi fotoliul din odaie

Bine că hoaţa n-a furat şi fotoliul din odaie

de Florin Condurateanu    |    29 Iun 2016   •   13:00
Bine că hoaţa n-a furat şi fotoliul din odaie

Multe cântăreţe de prim rang ale muzicii noastre oftează, lăsând la o parte orgoliile, ”de-am avea şi noi vocea de teribil dramatism a Mirabelei!”. Când se înalţă timbrul grav, răscolitor al Mirabelei, orice om simte că îi ies la suprafaţă toate sensibilităţile, amintirile cu candoare.

Mirabela cântă cu sufletul, îi ţâşneşte inima din piept. “Fotoliul din odaie şi-o carte ce-ai lăsat-o pe noptieră, o ultimă ţigară uitată pe un colţ de etajeră, te-aştept să vii, să te întorci la mine...” N-am întrebat vreun român despre “fotoliul din odaie” fără ca fiecare, instinctiv, să rostească continuarea versurilor.

Este fără doar şi poate unul dintre cele mai frumoase şlagăre din muzica românească, a fost îndrăgit fără nicio ezitare de milioane de oameni. Mirabela nu s-a abătut deloc de la crezul şi sentimentele ei de a cânta numai melodii româneşti. A readus în actualitate şi superbe cântece din arhiva de aur; ”Roata morii se-nvârteşte”.

Mirabela este o mare sentimentală, nimic din repertoriul ei nu e veşted, niciun cântec nu e lipsit de fior de inimă. Şi, culmea, ea, simbol al omului sentimental, a fost păguboasă în legăturile de inimă. Pe menajera care îi făcea curat de opt ani a adoptat-o ca soră, ca membră a familiei.

Menajera avea pe mână tot ce se afla în casă, Mirabela îi atrăgea atenţia doar “ai grijă să nu spargi vreo cană din colecţia aia a mea de pe policioare şi să fii atentă să nu facă pipi în casă căţeii!”. Femeia de serviciu nu i-a spart cănile, i-a spart conturile şi i-a furat vreo 9.000 de lei şi niscaiva bijuterii, după care a spălat putina, dispărând în străinătate.

Culmea, Mirabela a prezentat-o pe menajeră şi Stelei Popescu. Mâna iute a menajerei a golit şi o parte din sertarul cu bijuterii al Stelei, un inel cu diamante, nişte cercei şi alte bijuterii scumpe, dar şi cu valoare sentimentală. Bine că hoaţa n-a furat şi fotoliul din odaie!

×