x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bob Dylan

Bob Dylan

de Ionuț Bălan    |    30 Mar 2022   •   07:40
Bob Dylan

Aveam mai de mult o problemă din ciclul „Liber să alegi”, pentru că nu-mi pot manifesta preferinţa pentru doctorul de oameni la fel ca pentru cel de maşini.

 

La primul stai mereu la coadă, de parcă el face alegerea şi nu clientul. „Şeptelul” e pus în ordine, cam cum se face înregimentarea în Armată. Ori dacă e pe banii mei, cine plăteşte face regulile, nu invers...

Între timp însă, libertatea a fost limitată şi mai mult, iar lumea medicală, din relativ punitivă, a devenit dictatorială. Ea apare însoţită de nişte gardieni la ceea ce se numește libertatea de exprimare, dar care s-a transformat în propagandă, fără a se mai pomeni nimic de bani, drepturi, contribuţii, ci se vorbeşte doar de obligaţii şi amenzi. Chiar şi pentru cei care avem un nivel de conştiinţă ce ne permite să nu fim conduşi cu penalităţi.

În fine, acolo unde se confundă libertatea cu propaganda am observat că e trendy să se mulţumească doctorilor care își fac doar meseria. Am şi eu o cunoştinţă care e doctor docent, îmi exprim gratitudinea pe această cale. E doctor docent, dar şi doctor inginer, iată un motiv de recunoștință legat de faptul că o să  ducă economia la vedere la parametrii optimi, precum „Tatăl meu" din poezia Veronicăi  Porumbacu.

×