x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bregovici și Shakespeare, convocați la Kovesi

Bregovici și Shakespeare, convocați la Kovesi

de Dan Constantin    |    01 Apr 2016   •   08:28
Bregovici și Shakespeare, convocați la Kovesi

Doar Bregovici și Shakespeare lipseau din dosarele DNA! Motivele pentru reținerea Olguței Vasilescu sunt un concert Bregovici la Craiova, care i-a adus victoria în alegerile locale din 2012, și vopsirea unor pereți din preajma Teatrului Național, operațiune tehnică menită să dea un cadru mai civilizat pentru Festivalul Internațional de Teatru Shakespeare în 2014. După patru ani, sponsorii evenimentelor și ai lucrării de renovare s-au dus glonț la DNA să se autodenunțe că au fost mituitori. Noul Cod Penal îl absolvă pe denunțător de vină și, în plus, primește banii înapoi. Dacă nu sunt banii respectivi, se pot înapoia serviciile. Adică, nu-i exclus să vedem încă un concert Bregovici gratuit, dat acum, în 2016, în onoarea Codruței Kovesi cu ocazia renumirii la conducerea instituției anticorupție, bașca o tencuială roz-bonbon pe pereții cenușii ai clădirii DNA din București.

Problema sponsorizării manifestărilor culturale devine foarte sensibilă după acțiunea represivă a procurorilor anticorupție. Tot ce înseamnă sprijin sub diferite forme al actelor de cultură, sportive, caritabile se poate transforma în cap de acuzare prin deturnarea sensului legii. Organizatorii devin beneficiari de foloase necuvenite, chiar și nepatrimoniale, pot fi încadrați la luare de mită sau trafic de influență. Dacă au cântat și au jucat la concertul lui Bregovici din seara de 14 mai 2012, zeci de mii de craioveni au fost indirect complici la actul de corupție, manipulați de celebrul artist al Balcanilor să voteze candidatul PSD-PNL. La Festivalul Enescu sunt mari companii care sponsorizează evenimentul desfășurat sub înaltul patronaj al Președintelui României. La concertele de la Sibiu, când Iohannis Klaus era primar, se înghesuiau sponsorii. Le tremură tuturor izmenele sau pot scăpa de frică mergând să dea declarații la DNA?

Nebunia generalizată cuprinde România! Ce-o zice Ambasada SUA sau Departamentul de Stat care este plin de donatori din campania electorală a președintelui Obama, recompensați cu funcții diplomatice? N-au intrat încă pe mâna celei mai curajoase femei! Sau poate și-au cumpărat clemența cu o diplomă?

 

×