x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cadouri de Crăciun

Cadouri de Crăciun

de Cristina Bazavan    |    22 Dec 2007   •   00:00

JURNAL DE CINEFIL
La ora la care citiţi aceste rănduri vă mai faceţi incă planuri de cumpărături pentru darurile de Crăciun. Cum orice sfat e bun in invălmăşeala care e in magazine, iată căteva sugestii cinefile şi nu numai.



JURNAL DE CINEFIL
La ora la care citiţi aceste rănduri vă mai faceţi incă planuri de cumpărături pentru darurile de Crăciun. Cum orice sfat e bun in invălmăşeala care e in magazine, iată căteva sugestii cinefile şi nu numai.


Dacă Moş Crăciun trebuie să se intălnească cu o domn care are amintiri din adolescenţă legate de perioada hippie, căutaţi un CD cu Beatles şi adăugaţi două bilete pentru filmul Across the univers ("Căntecul străbate universul"). Filmul e spectaculos, are imagini, costume şi o scenografie care vin parcă din altă lume şi e de la cap la coadă un videoclip al celor mai cunoscute piese Beatles. Am spus două bilete pentru că la filmul ăsta se merge in doi: e o poveste de dragoste spusă cu umor şi intr-un mod atăt de inteligent şi de structurat incăt eşti surprins să afli că e regizat de o femeie: Julie Taymor.


Dacă Moşul are de lăsat sub brad un dar copiilor de la 20 de ani in sus, căutaţi "Cartea cu bunici". Aproape 100 de scriitori, actori, jurnalişti, regizori işi povestesc amintirile despre copilărie intr-o colecţie de intămplări care e de departe cea mai emoţionantă carte a acestui an. Dacă vă lipseşte Crăciunul de la focul sobei, dacă de căte ori măncaţi o portocală vă aduceţi aminte de vremurile in care portocala insemna Crăciun şi, mai ales, dacă vă e dor de bunici, acesta este un dar pe care puteţi să vi-l faceţi şi singuri. In plus, cumpărănd "Cartea cu bunici", mai faceţi un dar: toţi banii obţinuţi din vănzarea acestei cărţi merg către un centru de copii.


Pentru o fetiţă de peste 6 ani, darul cel mai potrivit in acest an este "Cartea cu prinţese". O carte cu poveşti despre prinţese uitate sau necunoscute incă, cu poezioare drăgălaşe in care te vei recunoaşte cu siguranţă. E frumos să ştii că visul tău din copilărie, de a fi prinţesă, se adevereşte chiar şi acum; tu ai fost prinţesă din totdeauna, dar nu ştiau ceilalţi să te recunoască pentru că erai o prinţesă necunoscută.


Aţi mai putea să adăugaţi in coşul de cumpărături căteva filme: Little Miss Sunshine - o poveste simpatică despre o fetiţă al carei vis schimbă viaţa familiei ei; Babel - o demonstraţie frumoasă despre cum greşelile dintr-un colţ de lume, influenţează viaţa unor oameni simpli din alţ colţ de lume; Infamous - ca să vă obişnuiţi cu Truman Capote şi să-i căutaţi cărţile; La vie en rose - ca să vedeţi unul dintre filmele concurente la Oscar pentru Cristian Mungiu şi să vă reamintiţi de Edith Piaf. Dacă vreţi să puneţi in coş şi căteva cărţi, nu uitaţi de Asasinul Orb de Margaret Atwood, de Versetele Satanice ale lui Salman Rushdie, de Despre frumuseţe de Zadie Smith şi de Fortăreaţa albă de Orhan Pamuk.


Şi peste toate acestea, dacă tot trebuie să vă intălniţi cu Moşul, rugaţi-l să vă dea şi ceva daruri imateriale; "pacheţele cu dragoste" cum spune o colegă de-a mea, ceva inocenţă şi pentru fiecare dintre noi, mai mult bun-simţ.

×
Subiecte în articol: editorial