x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Calendar 8 iunie (Joi)

Calendar 8 iunie (Joi)

08 Iun 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 5:31, a apus la 20:58 ● Luna a răsărit la 10:04, a apus la 0:19 ● Sărbătoare creştină: Înălţarea Domnului; Aducerea Moaştelor Sf. Mare Mucenic Teodor Stratilat.



S-a întâmplat la 8 iunie 1989
● Puternicele inundaţii produse în Sri Lanka în ultimele zile au creat o situaţie deosebit de grea, mai ales în districtele Kegalla şi Ratnapura. Peste 200.000 de persoane au rămas fără adăpost. Ploile care continuau să cadă cu intensitate nu lăsau speranţa unei ameliorări apropiată a condiţiilor locuitorilor.
● Oficialităţile din mai multe localităţi rurale din sudul Portugaliei, în care a fost aplicată reforma agrară, au adresat Guvernului un protest faţă de intenţia sa de a desfiinţa cooperativele agricole.
● S-a deschis sesiunea Comitetului de Planificare militară al NATO, desfăşurată în perioada 8-9 iunie, la Bruxelles. Au participat miniştrii Apărării din 14 state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, cu excepţia Franţei şi a Islandei.
● O întâlnire ştiinţifică între istorici români şi italieni, pe tema "Aspecte ale unităţii de stat române şi unităţii de stat italiene", a avut loc la Bucureşti, sub egida Institutului Naţional de Istorie "Nicolae Iorga" şi a Institutului Italian de Cultură.
● Nikolai Rîjkov a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Consiliului de Miniştri al Uniunii Sovietice, în cadrul lucrărilor Congresului Deputaţilor Poporului al URSS.


Vremea
Vremea a fost uşor instabilă, cu cer variabil, exceptând regiunile nor­dice şi estice, unde instabilitatea a fost mai accentuată. Cerul a prezentat înnorări temporare şi s-au semnalat ploi, care au avut mai ales ca­racter de aversă, însoţite şi de descărcări electrice, în nordul, estul şi centrul ţării. Izolat, cantităţile de apă au depăşit 25 de litri pe metru pătrat. În celelalte regiuni, aversele şi descărcările electrice au fost izolate şi s-au produs îndeosebi după-amiaza. Vântul a suflat slab până la moderat, cu intensificări trecătoare din sectorul nordic. Temperaturile minime au fost cuprinse între 8 şi 18 grade, iar cele maxime, în general între 20 şi 30 de grade.
În Bucureşti, vremea a fost uşor instabilă, cu cer variabil, favorabil averselor de ploaie şi descărcărilor electrice. Vântul a suflat slab până la moderat. Temperaturile minime au fost cuprinse între 14 şi 17 grade, cele maxime, între 25 şi 30 de grade.


TV 8  iunie 1989
● 19:00 Telejurnal
● 19:25 Pe drumul înfăptuirii noii revoluţii agrare
Proprietatea cooperatistă - la baza dezvoltării satului românesc
Redactor Emanuel Isopescu
● 19:45 File de glorioasă istorie
Umanişti români în istoriografia universală
Redactor Maria Preduţ
● 20:05 Laureaţi ai Festivalului naţional "Cântarea României"
Redactor Silviu Gavrilă
● 20:35 Tinereţe - educaţie - spi­rit revoluţionar
Însuşirea temeinică a profesiei, expresie a răspunderii pentru progresul patriei
Redactor Nedic Lemnaru
● 20:55 Film serial
Cei care nu dispar
Producţie a Televiziunii bulgare
Premieră pe ţară
Cu: Eljana Popova, Atanas Atanasov, Peter Slabakov, Kosta Ţonev, Vera Delceva, Anna Petrova, Anton Karastoianov
Regia Nedelcio Cernev
Episodul 6
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
CERERI ŞI OFERTE DE SERVICIU

● Institutul Naţional de Metrologie, cu sediul în Şoseaua Vitan - Bârzeşti, numărul 11, încadrează de urgenţă, prin concurs, conform Legii 12/1971, şef birou planificare şi organizare retribuire (opt ani vechime în funcţia de economist şi experienţă în domeniu), şef birou electronişti. Solicitanţii trebuie să aibă domi­ciuliul stabil în Bucureşti. Informaţii suplimentare la sediul agenţiei.
● ICL Alimentara 4, cu sediul în Strada Băniei, încadrează prin concurs, conform prevederilor legale, personal tehnic cu pregătire superioară: tehnicieni construcţii, proiectanţi.
● Institutul de Meteorologie şi Hidrologie, Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, încadrează chimişti, specializarea chimie anorganică şi electrician întreţinere. Relaţii la telefon.

VÂNZĂRI
● Vând mobilier dormitor, aragaz, covoare, şifonier, studio, fotolii plus masă de bucătărie.
● Vând urgent, convenabil, apartament de două camere, decomandate, zona Favorit.
● Vând Lada 1200, stare foarte bună, telefon după ora 17:00. Aştept provincia.
● Vând dormitor, culoare albă, maşină de cusut, radio, masă ovală, recamier, măsuţă bucătărie.

×
Subiecte în articol: editorial