x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Când până şi Argăseală este mai tare ca Boc....

Când până şi Argăseală este mai tare ca Boc....

de Sebastian S. Eduard    |    06 Mai 2010   •   00:00

Este că nu v-aţi aşteptat? Până şi yes-man-ul Argăseală a găsit de cuviinţă să-şi umfle muşchii din pieptu-i de aramă la voievodul Becali.

Gestul, sincer, m-a surprins, pentru că de mult mă consolasem cu ideea că Steaua este o echipă care va avea din ce în ce mai mult de pierdut, dar nimic de câştigat.

Asta nu înseamnă, însă, că situaţia se va repeta şi în cazul stelei noastre politice. Vi-l închipuiţi pe Boc să spună ceva "de rău" la adresa lui Zeus? Să-i spună măcar că are pe haină o scamă albă, când, de fapt, scama este fără echivoc portocalie? Greşit! Acest lucru nu se va întâmpla.

Când va primi din lojă lista cu următorul 11, Boc va începe să schimbe câte ceva prin teren. Îl va păstra pe Kapetanos că dă bine la galerie. Şi oricum nu are unde se duce că la el în ţară e criză mare. Nu-l va vinde pe Bănel, pentru că Bănel a fost dintotdeauna de partea lui şi are nevoie de el, măcar pentru portofoliul de la Cultură. Va scăpa probabil de Berceanu şi Videanu, iar pe Nutzi o va pune director tehnic, post din care poate oricând reveni în teren, atunci când situaţia o cere. Blaga probabil va rămâne şi el, pentru a le aminti fanilor că în 86' nimeni nu putea trecea de Bumbescu - cel mult mingea, jucătorul nu.

Situaţia se va calma, noii veniţi vor încerca să se adapteze "din mers" la obiectivele echipei, apoi se va ajunge într-o situaţie asemănătoare cu cea de azi. Din nou scrâşnete, din nou nemulţumiri, din nou rezultate dezastruoase.

Apoi va coborî EL. Va analiza situaţia cu ochelarii lăsaţi pe nas, evualuativ-critic, şi, cu tremur în glas, va pune punctul pe I.
Să-ţi fie ruşine Cristi Borcea!

×
Subiecte în articol: editorial