x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Candidati, pozele, mamele si tatii la control!

Candidati, pozele, mamele si tatii la control!

de Marius Tucă    |    20 Mai 2004   •   00:00

Am crezut, in ciuda faptului ca se anunta o batalie pe viata si pe moarte in campania electorala, ca nu vom avea parte de o campanie murdara, cu atacuri la persoana, cu „dezvaluiri" despre parinti, amante, frati, surori, verisoare si nepoti.

Mai ales ca e vorba in aceasta batalie despre alegerile locale. Am crezut! De fapt, nici nu conteaza ce cred eu. Conteaza ca toti anii care au trecut din ’89 incoace, niste ani de tranzitie amestecati cu democratie prost inteleasa, au trecut degeaba atunci cand vine vorba de o campanie civilizata, profesionista. Imi aduc aminte, de exemplu, ca la alegerile pentru Primaria Capitalei la care participau Ciorbea si Ilie Nastase, in ultima zi de campanie a fost publicata „informatia", „dezvaluirea" ca marele nostru tenisman nu are cetatenie romana sau ca are si cetatenie franceza si, deci, nu poate candida. De atunci si pana astazi, lucrurile nu au evoluat deloc. Adversarii lui Geoana defileaza cu o poza a tatalui sau, in care de fapt nu e tatal sau, dar ce mai conteaza in definitiv! E clar, poza tatalui nu poate rezolva problema administratiei. Maine, probabil ca adversarii lui Basescu vor publica fotografia uneia dintre cele doua fiice ale sale, spunand ca acesta e motivul pentru care primarul general nu va putea rezolva problemele orasului. Pai, n-ar fi mai bine ca toti candidatii in loc de poza clasica de pe afisele electorale sa puna poza cu toate rudele de gradul unu, doi si trei, sa nu lipseasca nici un frate vitreg, o cuscra sau vreun strabunic? Iar sub mutra fiecaruia sa apara numele, prenumele, ocupatia, data nasterii, rudele, numarul de la pantof - daca traieste pe picior mare?, culoarea ochilor daca afisul e alb-negru, descrierea bijuteriilor, grupele sangvine etc.

E clar ca ne intoarcem la inceputul anilor ’90, lipsesc doar TAB-urile si minerii. Ne intoarcem la o batalie fara mama, fara tata, dar in care sunt folositi tocmai mamele si tatii!

×
Subiecte în articol: editorial