x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cârmâz pentru Elena Udrea

Cârmâz pentru Elena Udrea

de Petru Calapodescu    |    27 Noi 2012   •   15:12

Am avut, totuşi, răbdarea să o umăresc pe Elena Udrea, descinsă la Bucureşti tocmai din autoexilul romaşcan într-o emisiune tv, cu un moderator care, neuitând că-i e dator cu diurne, avioane şi cazări plătite din fonduri ministeriale, îi tot ridica mingi la fileu. Aşa-zisele întrebări sunau cam ca acelea ale lui Marius Chicoş Rostogan: "Nu-i aşa că Guvernul actual e o pacoste? Nu-i aşa că e o tragedie că românii nu mai au parte de guvernarea înţeleaptă şi iubitoare de popor a PDL? Nu-i aşa că, fiind aleasă deputată, romaşcanii o vor duce ca în sânul luinAvraam? Lenuţei, cum o alintă băbuţele moldovence încântate că a renunţat la confortul şi luxul bucureştean spre a se muta la bloc în târgul lor, să le fie aproape cu sufletul şi trupul, nu-i mai rămânea să răspundă decât "Da, sigur că da!".

Când a ieşit din tipar, a dat cu bâta-n baltă. Ponta şi miniştrii lui - a zis fosta ministresă - sunt nişte incapabili, care se fac vinovaţi de blocarea fondurilor europene.  Şi a zis-o privind ţinţă în obiectivul camerei de luat vederi. Mai rar atâta tupeu, mai rar obraz atât de gros, încât să nu roşească atunci când ies pe gură asemenea inepţii. Geaba a precizat Comisia Europeană că fondurile au fost blocate din cauza neregulilor şi jafurilor din 2009-2011, când la putere era şleahta din care făcea parte Udrea, geaba OLAF a trimis la DNA dosarul fraudelor de la portocalia gală de box, unde vreo două milioane de euro UE s-au cheltuit pentru propagandă de partid şi pentru imaginea ministresei, aceasta nu a fost citată la DNA nici barem ca martor. Dosarul  zace ca atâtea altele, în care e vorba de fraude de miliarde de euro. Altminteri, DNA nu face, nu-i aşa, jocuri politice... Haida de! Elenei Udrea trebuie să-i dea cineva cadou un borcănel cu cârmâz, să-l aibă în cutia cu smacuri şi să-şi de câte puţin roşu pe toval, cel puţin să lase impresia că se mai şi jenează cât de cât. A avut, însă, de la cine învăţa, nu-i ea "urmaşa lui Traian"?

Băsescu a ieşi iar la rampă, cu pretextul unor detalii privind Consiliul European. Unde nu "s-a decis", pentru că, atâta timp cât nu există un document semnat şi asumat de toate statele, vorbele rămân vorbe. Dar Băsescu avea nevoie să apară iar la televizor, pentru a declanşa un nou şi mizerabil atac contra premierului, a miniştrilor, a tuturor celor care nu fac parte din trupa sa de slugi. Ponta iar nu-i în stare să priceapă nimic, Guvernul are probleme în a înţelege chestiunile europene, liderii USL sunt mincinoşi şi nu-i duce capul, ministrul Apărării (mai tânăr decât el cu vreo patru ani şi fiind general de carieră, cu prestigioase studii militare) e un Moş Teacă şi atacă CSAT, noroc că acesta se sprijină pe un consilier prezidenţial de profesie inginer de construcţii civile, Crin Antonescu cade pe spate, iar el Băsescu, n-are de gând să numească un gubvern fără a-l examina sever, chit că nu are acest drept.

Oricum, am trăit să aud şi gogoriţa asta!, "încetaţi să mă mai implicaţi în campanie!". Alo, dom prezident! Păi cine spunea de curând că are dreptul să se amestece în campanie pentru simplul motiv că "ea există"? Ce facem, o dăm la întors după cum ne convine?  Traian Băsescu şi acoliţii săi tot mestecă vorbele despre stabilitatea politică. Dacă impardonabila şi grosolana ieşire de luni seara înseamnă un aport şi un îndemn la seriozitate, onestitate şi stabilitate, ne-am lămurit că vorbeşte altă limbă decât româna.

×