x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Câţi generali a făcut Băsescu?

Câţi generali a făcut Băsescu?

de Lucian Avramescu    |    06 Aug 2012   •   12:36

Cat a fost la Cotroceni, in urma unui vot indoielnic, niciodata destul pentru a alege cinstit un presedinte, Traian Basescu a avut o singura preocupare majora. Sa construiasca, pentru sine, un stat militarizat. Aflu, in aceste zile, ca persoane importante, de la guvernatorul BNR pana la ziaristi cu vizibilitate, de la sefi zonali, pana la politicieni cu sensibilitati basiste, au fost unsi colonei. Coloneii, unii dintre ei cum ar fi doamna Kovesi, absenti la exercitiul militar cu pusca si masca de gaze pe figura, au drept numitor comun al indemanarilor razboinice apartenenta la PDL. O armata de partid carevasazica. Unii au fost rechizitionati pedelisti fara sa-si dea seama, in urma unor indoiri de spinare. Ceea ce nu observa presa este cati generali a facut Traian Basescu in acesti ani. Si a facut multi, muuuulti generali?! Verificati, daca aveti surse, mai sus de colonei! Acolo vor fi mari si nedumeritoare surprize. M-am intalnit de curand cu un fost coleg de scoala. Stii, mi-a spus el, ca sunt general. Ce dracu ai facut, zic, nu e razboi si parca iesisesi la pensie. Da, zice, sunt general in rezerva, dar la nevoie... Colegul meu, ca si altii, a fost recrutat, de prin penultima clasa de liceu, pentru niste scoli cu regim special de care se vorbea in soapta. Unul dintre ei a lucrat cu Basescu in strainatate, in perioada Anvers. Altul s-a dizolvat prin America Latina, cu misiuni speciale. Baieti de care ma leaga anii adolescentei. Unul dintre ei mi-a raspuns, intrebandu-l eu, fiindca tot a fost, si dupa Revolutie, un apropiat al marinarului, daca vaporeanul ia spaga. Daca ia? – a ras el. Pai Basescu are o vorba: Mie ce-mi iese la chestia asta?

Colegii mei sunt poate generali prin merit, chiar daca n-au facut razboaie. De ce a uns insa atatia chestori Basescu? Vezi, il ameninta pe unul de la evidenta populatiei, ca eu te-am facut chestor. Daca nu esti cuminte, te desfac. De ce si-a construit Basescu o armata de chestori si de colonei si de ce in dreptul acestora e o rubrica in care, la apartenenta politica, scrie PDL? Ce avea de gand sa faca Basescu cu aceasta structura militara? Da o lovitura de stat iar daca nu-i iese provoaca razboi civil? De ce a numit Basescu, personal, mii de procurori si a avut mereu grija sa-i inmulteasca si sa-i fidelizeze? Basescu s-a aratat indiferent sau iritat la problele pensionarilor. Dusmanos a fost cu profesorimea, pe care n-a suportat-o, asa cum marturisea, de cand era elev. Dusmanos a fost cu medicul, cu universitarul, cu omul de stiinta. De ce atata cazna sa-si construiasca o armata prietenoasa de generali si procurori?

Daca un singur vot lipseste, Basescu sare gardul la Cotroceni si se leaga in lanturi de calorifer, scriam deunazi, chiar daca toate sondajele spun ca peste 80 la suta dintre cetatenii acestei tari amarate si batjocorite nu-l mai vor. Ceausescu a avut in mainile lui o uriasa armata. Securisti, spioni ai vietii personale a oamenilor, generali de toate felurile. Si a ajuns la Targoviste, executat de cei pe care-i facuse 'chestori'. Atentie cu lovitura militara Basescule! Potoleste-te fiindca generalii tai, chiar daca i-ai facut tu, s-ar putea sa nu-ti mai apartina. Oricum, poporul roman nu-ti mai apartine de mult. Orb sa fii si tot ai vedea asta.

×