x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cazematele din Târgovişte ale lui Popescu-PDL

Cazematele din Târgovişte ale lui Popescu-PDL

de Lucian Avramescu    |    29 Mai 2012   •   12:16

Domnul Florin Popescu, mai marele PDL din Dambovita, este mai mare decat altii nu doar prin alonja bratului cu care a tot apucat gologanii, initial ai nostri si mai apoi ai lui, ci si prin formula agabaritica din care este confectionata faptura sa. Seful Consiliului Judetean, infatisat ani de zile la bratul doamnei Udrea, intr-un concubinaj financiar de gesturi simetrice, poate fi retinut si printr-o anume lentoare contemplativa. Pare un personaj care, cazut pe ganduri, a uitat sa se mai scoale de la masa, iar ingurgitarea se petrece neintrerupt, zi si noapte, la capatul gestului automat al mainii de a transporta continutul farfuriei, in care poate incapea un vitel, spre inghititoare.

M-am oprit la domnul Popescu atras nu doar de luxoasa sa notorietate de baron, ci de recentele descoperiri ale presei: la Targoviste au fost descoperite zilele trecute uriase depozite de alimente pentru mituit calicii. Pentru a tine de foame cat mai mult, pe punga de malai a fost inscriptionat, cu caligrafie duioasa, numele unui candidat pedelist. Garda Financiara a purces la sechestrarea bunurilor si, dupa ispravirea anchetei, fiindca pachetele din cazematele de razboi ale lui Popescu sunt orfane de acte de provenienta, le va scoate la vanzare. L-am intrebat pe Adrian Tutuianu, care-i sta pe crestet lui Popescu, reprezentand USL in cursa pentru presedintia Consiliului Judetean, ce va face, ajuns la putere, cu aceste bunuri. Le voi da Crucii Rosii sa le imparta gratis familiilor nevoiase, sarmanilor din judet, asezamintelor pentru batrani sau copii. Este raspunsul senatorului Tutuianu, la care consimt. Asa gandeam si eu. Ele ajungeau la popor ca mita electorala, argument valoric al lui Popescu, recompensat cu pupaturi pe mana sa durdulie si plecaciuni umile. Acum se intorc, in lege, la cei de la care au fost sterpelite.

Tot la Targoviste a fost capturata si prima bicicleta din "inventatele' biciclete electorale despre care doamna Roberta din Ploiesti, cea cu doctorat in socotit din unu-n cinci, jura cu mana pe constiinta, apasand suspinat sub sutien, ca n-ar exista decat in mintea USL-ului. Ei bine, bicicleta electorala a fost aratata la Targoviste, la conferinta de presa a lui Tutuianu. Are doua roti si vizibila inscriptie a unui sponsor PDL, merge unsa si e noua. Mai mult, din buncarele dambovitene au iesit si altele, surate gemene, cu aceeasi identitate de mesaj electoral, presarate pe la salariati de primarii, bieti Ghita Pristanda obligati la o returnare de bunavointa in campania electorala. Numai ca mituirea s-a terminat prost. Bunurile furate de la popor vor fi redate poporului de o institutie statal neutra, fara atingere cu campania si fara obligatii umilitoare.

Revenind la domnul Popescu, postat ca de obicei in centru, drept pentru care si randurile mele ii consacra aceeasi importanta, ma intreb daca n-ar fi cazul ca organele statului, despre care tot pomenim, sa-l ia nitel pe sus, la intrebari. Adica sa-i puna intrebari care sa-l propteasca in aer, incomodat de explicatii care nu-s. De unde-s banii si mai ales unde-s banii? Daca nu-si aduce aminte, convocati-o pe doamna Udrea, ca sta, zice-se, bine cu memoria.

×
Subiecte în articol: editorial