x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ce pierde DNA în "Trofeul Calităţii"?

Ce pierde DNA în "Trofeul Calităţii"?

de Dan Constantin    |    24 Mai 2012   •   15:37

Desfasurarile de forte si evenimente legate de 'Trofeul Calitatii“ au transformat acest proces intr-un 'Stalingrad“ al justitiei. Trupele coalitiei conduse de Hitler nu si-au mai revenit din socul dezastrului de la Stalingrad.

Cei care vor prin toate mijloacele condamnarea lui Nastase nu se sfiesc sa dea acestui proces o miza nefireasca si nemaiintalnita in realitatea ultimilor ani. Nastase a fost definit, chiar de acuzatorii de la DNA in rechizitoriul 'Trofeului Calitatii“, 'un simbol al coruptiei“, caracterizare ce excede cadrului juridic oferit de lege. De altfel, 'scriitorii“ lui Morar nu s-au dat in laturi sa constituie un colectiv de redactare care a preluat sintagme, argumente, formulari, teze din 'scoala de gandire“ a macoveismului. Plimbate prin spatiul public al dezbaterilor de partid (PDL), ele devin in rechizitoriul translat apoi de Matei Ionut – judecatorul Camatarilor – motivatie pentru condamnare.

DNA a avut o sarcina foarte clara – sa-l infunde pe Nastase. Dupa 2004, era 'pestele cel mare“, trofeul cel mai de pret al vanatorilor de corupti, ofranda pe care o puteau depune pe treptele de la Cotroceni sefului care numea si stabilea ierarhiilein aparatul de Justitie. Totul pentru front, totul pentru victorie! – a fost deviza stalinista instaurata ca regula de lucru in DNAin cazul Adrian Nastase, adversarul lui Basescu Traian, de la scara blocului pana la prezidentialele din 2004.

Dupa ani de terfelire a 'acuzatului“, de perchezitii, ascultari, interceptari, delatiuni a ajuns ca acest 'Trofeu al Calitatii“ sa fie un capat de drum. Pentru DNA este ultima sansa de 'victorie“; altceva nu mai poate cauta, lui Nastase nu i-a ramas nimic necercetat, de la termopane, oua, tablouri, faianta.
Am scris de cateva ori despre acest dosar si repet convingerea ferma pe care mi-am facut-o: nu sunt elemente, probe, declaratii, inscrisuri care sa-l transforme pe Nastase intr-un condamnat penal.

Episodul cu retragerea ISC ca parte civila in 'Trofeul Calitatii“ a dat peste cap dosarul si i-a trimis intr-un derizoriu total pe acuzatori. Faptul ca Ponta l-a dat afara pe directorul ISC care a luat decizia retragerii din proces nu schimba situatia DNA. Sunt deja documente care devoaleaza felul abject in care lucreaza institutia lui Morar. Ele pot fi probe pentru un dosar care ii acuza pe acuzatori. Bumerangul presiunilor asupra functionarilor de la ISC, a expertilor contabili si inspectorilor ANAF, care au ajuns la concluzia ca nu exista pagube, fraude sau nereguli economice grave, cade acum in capul DNA. Cu seful demis, problema felului dictatorial in care ISC a fost constrans sa fie parte civila trebuie lamurita fara intarziere. In ISC colcaie un ghem de nereguli si nu poate soferul lui William Branza, ajuns secretar general al institutiei, sa le lamureasca.

Aplaudacii macoveilor si talpalagilor sunt trimisi sa acopere cu zgomote si ceata detasamentul de represiune politica instalat la DNA prin ordin de zi garnizoana. Daca pierd 'Trofeul Calitatii“, ostasii vor fi lasati la vatra, ofiterii degradati, iar sefii lor…

×