x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine a luat şpaga mare din Microsoft

Cine a luat şpaga mare din Microsoft

de Dan Constantin    |    20 Apr 2015   •   22:14

Contractele pentru licenţele Microsoft încheiate de Guvernul României în perioada 2004-20015 se ridica la 240 milioane euro. Atenţia publică este focusată pe cele câteva milioane de euro luate drept mită de triunghiul Sandu-Cocoş-Pinalti. Claudiu Ionuţ Florica, aparent creierul operaţiunii de şpăguire şi Dinu Pescariu, casierul şi cărauşul banilor murdari au rămas “curaţi’’ pentru că ar fi denunţat mecanismul mitei .
Ei sunt liberi şi fără banii luaţi din cauza incapacităţii DNA de a se documenta cu minim profesionalism în cazurile de corupţie instrumentate de SUA şi Germania. Iată argumentele noastre

1.Microsoft a fost investigat în SUA în 2013 pentru practica mituirii oficialilor în China, România , Italia.
2. Mecanismul descris în denunţ de Florica şi Pescariu fusese folosit de Siemens şi descris de ancheta desfăşurată în Germania în 2006 , reluată şi în SUA în 2008.
3. Florica fusese în cunoştinţă de cauză de operaţiunile derulate de Fijitsu –Siemens după anul 2000.
4. În anul 2013, după investigaţia din SUA, la Microsoft România este schimbat managementul.
5. În mai 2013 firma D-Con.Net AG din ‘’constelaţia’’ operaţiunii lui Florica a cedat creanţa din contractul cu Ministerul Comunicaţiilor către Uni Credit.
6. În 13 februarie 2013, firmei “elveţiene’’ a lui Florică, Dim Soft srl, i se retrage de Microsoft Ireland calitatea de reseller. Nici o ingrijorare la DNA.
7. În septembrie 2014 Microsoft Ireland sesisează Guvernul României ca sunt neconcordante între numărul de licenţe livrate şi preţurile din contracte.
8. Discountul negociat pentru marja de profit a operaţiunii de livrare a licenţelor ar fi 40 la sută
9. La valoarea totală a contractelor rezultă un ‘’profit’’ de circa 105 milioane euro.
10. DISTRIBUIREA ACESTEI SUME NU INTRĂ ÎN ATENŢIA PROCURORILOR ANTICORUPŢIE, până acum fiind descoperite firimiturile din mita uriaşă.
11. Sunt întrebari tot mai insistente legate de blocarea anchetei spre responsabilii din industria IT. Ce calitate au în acest dosar foştii directori ai Microsoft România.? Este greu de crezut că Florică a lucrat ca un lup singuratic iar gulerele albe au rămas deasupra practicilor frauduloase.

×