x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Competenţa PNL? "Moşule, ce tănăr eşti!"

Competenţa PNL? "Moşule, ce tănăr eşti!"

de Valentin Stan    |    18 Aug 2007   •   00:00
Competenţa PNL? "Moşule, ce tănăr eşti!"

Remeş işi aprinde ţigara, in plină conferinţă de presă, in dispreţul legilor romăneşti şi europene! Dacă aşa ceva ar fi făcut un demnitar in SUA, asta s-ar fi intămplat ori fiindcă işi programase sinuciderea fizică la cinci minute după aceea, ori fiindcă "sinuciderea" lui politică nu mai putea fi amănată! In ambele cazuri, personajul ar fi fost "mort"! Remeş nu e american! Drept pentru care a precizat, in stupoarea generală: "Eu stabilesc, căt sunt aci ministru, unde sunt locurile de fumat!".



Se vorbeşte zilele acestea despre moţiunea de cenzură a PSD indreptată impotriva guvernului Tăriceanu II, această simbioză flanelată intre diplomaţia din "freză" a "cărturarului" Cioroianu, "construcţia" de invăţătură ratată a inginerului Adomniţei, sănătatea (i)radiată la analize a vraciului contabil Nicolăescu şi, bineinţeles, ubicuitatea "accidentată" maşină-motocicletă a specialistului in pasarele (vezi DN 1) Tăriceanu! Nu am ezitat niciodată să apăr acest guvern, cănd a fost acuzat pe nedrept. Dar incep să obosesc…


Deunăzi, Bogdan Olteanu, liberalul cu funcţia celui de-al treilea om in stat, a reuşit să concentreze cel mai impresionant volum de aberaţii rostite vreodată de un om politic, pentru care ignoranţa ar trebui să fie un concept fenomenologic, nu o formă de agregare a fiinţării sale in lume! Printre "ideile" enunţate cu acest prilej, a prezentat cu măndrie o temă de campanie a liberalilor, in viitoarele alegeri pentru primul Parlament European, la care participă Romănia! O temă lăudată, mai ales că venea de la un coleg mai tănăr: Â


"Un băiat de 26 de ani, foarte ambiţios şi energic şi care umblă prin toată ţara şi face conferinţe de presă pe aceste teme. (…). Una dintre ele este foarte interesantă şi este legată de drepturile fumătorilor. (…) I se pare că fumătorii, in Uniunea Europeană, sunt discriminaţi, că există prea multe bariere in calea fumătorilor şi in calea posibilităţilor de a-şi exercita, spuneţi-i dumneavoastră, dreptul, viciul, cum credeţi că este potrivit, şi el vrea să stabilească un cadru, cu nişte limite, din care să nu mai poată fi restrănse drepturile fumătorilor. Iată o temă care poate se va discuta. In orice caz, eu cred că va fi considerată de interes!". (conform Rador, ANTENA 2, 7 august, ora 19:01)


Cum? Această aberaţie este enunţată de al treilea om in stat drept temă de campanie a liberalilor? Cu tot respectul faţă de fumătorii ţării, legislaţia comunitară şi legile americane stabilesc, intr-adevăr, excluderea fumatului din spaţiul public, pănă la eliminarea completă a locurilor destinate exclusiv fumătorilor (in baruri, de pildă) prin anumite legi ale unor state americane sau ţări UE. Dar asta pentru că "viciul" cu pricina nu mai poate fi impus şi celor care nu şi-l asumă, dar frecventează acele spaţii publice. Nici vorbă de locuri de fumat in instituţiile statului! Tocmai cei supuşi fumatului pasiv erau discriminaţi inainte de legislaţia cu pricina, cu costuri prea mari pentru sănătatea lor!


Ce se intămplă la căteva zile după acest enunţ "epocal"? Ministrul liberal Remeş işi aprinde tacticos ţigara, in plină conferinţă de presă, in dispreţul legilor romăneşti şi europene! Dacă aşa ceva ar fi făcut un demnitar in SUA, asta s-ar fi intămplat ori fiindcă işi programase sinuciderea fizică la cinci minute după aceea, ori fiindcă "sinuciderea" lui politică nu mai putea fi amănată! In ambele cazuri, personajul ar fi fost "mort"! Remeş nu e american! Drept pentru care, a precizat, in stupoarea generală: "Eu stabilesc, căt sunt aci ministru, unde sunt locurile de fumat!". Avertizat că poate fi amendat pentru "europenismul/americanismul" său, Remeş a replicat: "Nu-i nici o problemă. Să văd cine mă poate amenda, cine dispune deasupra mea (…) să dispună, in minister, locurile de fumat, peste mine!". Zicea Olteanu că se ocupă cineva de drepturile fumătorilor, in Parlamentul European! "Un băiat de 26 de ani!" Să fie Remeş? Nu ne rămăne decăt să exclamăm, ca in hitul Andreei Bălan: "Moşule, ce tănăr eşti!".

×
Subiecte în articol: editorial