x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Concurs de frumuseţe cu Traian Băsescu şI Monica Macovei

Concurs de frumuseţe cu Traian Băsescu şI Monica Macovei

de Dan Constantin    |    26 Iul 2011   •   13:14

Cand toata Europa se dadea de ceasul mortii ca sa gasesca muntele de bani pentru salvarea Greciei, la Bucuresti, in Palatul Cotroceni, altele erau problemele. Tema zilei pentru Traian Basescu consta in faimosul raport de tara - un document care a ajuns sa reprezinte singura legatura pe care Romania o mai are cu Uniunea Europeana. Mecanismul de Coperare sI Verificare a Justitiei a devenit o obsesie pentru regimul Basescu. Cand a fost aplicat de Comisia Europeana, ca urmare a derapajelor institutionale produse de imixtiunea politica in functionarea justitiei si inflorirea coruptiei, Traian Basescu avea o vechime la Cotroceni de 3 ani. A reprezentat o palma data pe obrazul regimului . Fiecare editie a rapoartelor a devenit un argument pentru criticii lui Basescu sa-l critice sI mai abitir, sa expuna in piata publica bubele oplosite de Palatul Cotroceni.

Basescu, enervat de aprecierile birocratilor de la Bruxelles care erau aplaudate la Bucuresti de opozanti sI rostogolite la nesfasit de presa ticalosita, a gasit "cheia' pentru a utiliza in folos propriu rapoartele acestui instrument. Putem schimba realitatea din Romania, sa o facem mai frumoasa, mai dinamica, mai putin corupta, sa aratam sI noi ca miscam ceva? S-a intrebat si a intrebat T.B. Greu sefu', i-au zis apropiatii. L-a scos din necaz Monicuta, figura palida sI trista a luptei anticoruptie, fara odihna sI fara de prihana: Sefu' daca punem noi mana pe condei, daca punem virgula unde trebuie, daca aratam noi cu degetul spre dusmanii nostri si-i mangaiem pe crestet pe prietenii nostri nu avem noi Raportul care ne trebuie?

Ehe-hei copiii mosului, cu un asemenea raport, scris cum ne trebuie si de cine trebuie altfel defilam. Daca tot este sa ne punem rahat in cap, nu-i mai bine sa punem treaba mare pe clanta cartitorilor sI sa dam cu parfum la prieteni? Sigur sefu'! Striga in cor slugile fidele, minunate inca o data de manevra presedintelui.

Asadar, raportul cu autori cunoscuti a iesit ca la carte. Ciresica, ce vrei, aia comanzi, aia vine. Au facut baietii de la Cotroceni sI tabele ca sa fie mai clar ziaristilor, cum sa-l citeasca. La parfum sunt Boc, Morar, ANI, Codruta sI cativa politisti care i-au depistat pe aruncatorii de caschete peste gard. astia parfumatii sunt autonomi. Dupa atata amar de ani stiu cu ochii inchisi pe cine sa salte din pat, cui sa caute in conturi, pe cine sa adune la imparteala banilor. "Autonomii' au, dupa cum sunt prezentati, sI un stapan - legea lui Basescu! Cine pute urat, urat in tabelele facute la Cotroceni? astia care functioneaza inca de capul lor, mai misca in front sI nu raspund la fiecare comanda:' Inalta Curte de Casatie sI Justitie sI CSM. Parlamentul e sI el cah, dar nu chiar asa pentru ca Roberta, micuta, face sI ea ce poate, fura la foc automat si nu putem , dom'le, sa-l desfiintam de tot, fir-ar al dracului cu cine l-a inventat.

Basescu a citit el pentru toata tara raportul ca sa nu ne mai obosim. A trecut gratios peste dezastrul Schengen, care iata, nu-i un esec al diplomatiei, nici al Internelor, ci al Inaltei Curti de Casatie sI Justitie.

D'asta nu intrati ba boilor in Schengen, din cauza dosarelor lui Nastase. Asa grait-a presedintele a tot mai putini dintre romani la concursul de frumusete de la Cotroceni jurizat de el insusi sI de pixul de la Bruxelles. Cum zice in concluzie francofonul Basescu- Merde!

×