x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Confuzii în cascadă: Anca Dragu încurcă județul și Florin Cîțu - statele!

Confuzii în cascadă: Anca Dragu încurcă județul și Florin Cîțu - statele!

de Serban Cionoff    |    25 Mai 2021   •   17:43
Confuzii în cascadă: Anca Dragu încurcă județul și Florin Cîțu - statele!

Acum câteva zile, multă lume s-a mirat că Anca Dragu, președinta Senatului, aflată în vizită de lucru pe frumoasele plaiuri sălăjene, a botezat județul numindu-l „județul Zalău”. Eroare pe care șefa camerei superioare a legislativului a corectat-o ceva mai târziu punând-o pe seama unui inerent stres provocat de programul atât de încărcat al zilei. Nu puteau,desigur, să scape ocazia supra-exigenții monitori care au sărit ca arși menționând că și Viorica Dăncilă, pe vremea când era șefa Executivului,a comis aceeași greșeală- confundând județul Sălaj cu județul Zalău -,așa că să nu ne mai ofuscăm atâta!

  Cu asta poate că am fi închis discuția, mai ales dacă ne gândim că, slavă Domnului, avem alte chestiuni arzătoare la ordinea zilei. Iată, însă, că intră în scenă însuși premierul Florin Cîțu cu o declarație și mai și! Domnia sa afirmând, cu subiect și predicat, următoarele: „Văd pe stradă, pe fețele oamenilor,că o duc mult mai bine”. Declarație care ,cred eu, ar trebui să iște câteva reacții sau chiar răspunsuri punctuale. În primul și în primul rând, mi-aș permite să îl întreb pe domnul șef al guWERNului pseudo-președintelui Iohannis pe care anume stradă a circulat domnia sa și i-a găsit pe conaționalii noștri cărora puțin le mai lipsea și i-ar fi auzit recitând aceste versuri optimiste și profund mobilizatoare: „Nu există să existe cetățeni cu fețe triste!”

 Vă rog să observați că am întrebat numai pe ce stradă a făcut aceste exerciții de descifrare a mesajelor non-verbale domnul premier, considerând că a fost vorba, punctual, despre o stradă din Capitala scumpei noastre patrii. Altminteri îmi este foarte greu să cred că domnia sa a citit asemenea mesaje pe fețele locuitorilor din cam foarte multe localități și zone ale țării, unde nu doar Covid-19 a adus noi și apăsătoare privațiuni și a ridicat cota de austeritate, ci pur și simplu dezastruoasa gestionare a trebilor publice de către persoane și grupuri de interese aparținând actualei coaliții. Ba chiar mă încearcă îndoiala că, fie și numai aici, în sectorul 1 al Bucureștiului, domnul prim ministru, a dat nas în nas cu un număr semnificativ de persoane pe fața cărora se putea citi imensa bucurie pe care le-a adus-o faptul că o au primăriță pe doamna Clotilde Armand. Bucurie pe care,acum, încearcă să le-o răpească niște cârcotași care o țin langa-danga cu renumărarea voturilor.

 Aș mai putea, de asemenea, să îl rog pe domnul prim ministru să ne spună și cu ce anume categorii de populație-categorii de vârstă sau ocupaționale- a dat ochii domnia sa și a dedus că fețele acestora radiază de bucurie că o duc mai bine? Cumva cu ale părinților care au aflat că anula acesta  nu se vor mări alocațiile copiilor?Sau cu alte pensionarilor care, și ei, află că, tot anul acesta, în ceea ce privește pensiile … rămâne cum am vorbit?!(Da, am citit și eu declarațiile de ultimă oră ale domnului Ludovic Orban despre o probabilă și foarte vagă mărire a pensiilor până la sfârșitul anului, dar, iertat să fiu, deocamdată păstrez o anumită rezervă dat fiind contextul electoral, pe linie de partid, în care a fost lansată promisiunea.)   

  Aș mai avea motive de serioasă îndoială și dacă mi s-ar spune că domnul prim ministru a citit pe fețele românașilor noștri bucuria și mândria că o vor duce și mai bine după ce înalții decidenți ai Uniunii Europene vor aproba Planul Național de Redresare și Reziliență transmis de către Executivul în funcție. Plan care, și așa, până acum a fost trimis spre refacere din motive pe care nu le mai amintesc pentru a nu umbri acea incandescentă satisfacție pe care domnul Florin Cîțu declară că o citește zi de zi, ceas de ceas, pas cu pas pe fețele oamenilor. Din același motiv, nu mai insist nici asupra acelor 80 de miliarde de euroi pe care pseudo-președintele Klaus Iohannis se lăuda, anul trecut, cam pe vremea asta,că i-a obținut de la UE. Care 80 de miliarde , până la urmă, au avut exact soarta mașinii din celebrul banc de la Radio Erevan și a devenit, dintr-un automobil Ceaika, o bicicletă Pionier.

 Iată, în concluzie, doar câteva dintre motivele pentru care păstrez și voi păstra o serioasă rezervă în ceea ce privește concluzia hiper-optimistă a premierului Florian Cîțu. Sau poate, mai știi?, fiecare ne plimbăm nu doar  pe alte străzi sau pe străzi din localități diferite, ci pur și simplu dintr- o altă țară. Cu siguranță, eu, discutând despre România lui mai 2021. Nu bag,însă, mâna în foc că face asta și domnul prim ministru!

                                                              

    

×