x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Copacii şi-au găsit pădure!

Copacii şi-au găsit pădure!

de Iuliana Tudor    |    19 Apr 2012   •   11:44

O vorba romaneasca spune ca, in viata, omul este dator sa planteze un copac, sa ridice o casa si sa faca un copil. Istoria nu mentioneaza nimic despre ordinea in care sa-ti implinesti destinul... Si tocmai de aceea, unii alearga o viata-ntreaga cautand case tot mai mari si uitand ca frumusetea lor sta tocmai in pruncii care o-nsenineaza. Altii fac copii, innebuniti de dragoste, o dragoste mai mare decat calculele, decat chibzuinta. Si uite-asa, destui dintre oamenii pe care-i intalnim zilnic, intersectandu-ne episodic destinul cu al lor, traiesc... dezechilibrat. Fie sunt mult prea multe case frumoase dar pustii, cu oameni ocupati de "tot mai mult', fie prea multi copii saraci, inghesuiti in camarute reci si goale.

Daca existenta copiilor si a casei nu tine intotdeauna de liberul arbitru, sa plantezi un copac e o chestiune de optiune personala. Nu plantasem niciun copac pana intr-o zi, cand am aflat de un proiect frumos – Padurea Copiilor. Si asa am inceput campania! Campania Padurea Copiilor se desfasoara in perioada 4 aprilie-2 iunie, timp in care, alaturi de Asociatia ViitorPlus, mi-am propus sa strangem fondurile necesare plantarii a 50.000 de copaci. Ideea campaniei este simpla: plantam un copac pentru fiecare nou-nascut din Romania. Statisticile arata ca, anual, in Romania vin pe lume aproximativ 200.000 de copii. Insa, in zona de campie, cifra se limiteaza la 50.000. Am luat-o ca target pentru ca ne propunem sa impadurim, in primul rand, zonele de campie ale Romaniei, acolo unde solul este deficitar si unde, cate o padure este, cu adevarat o investitie pe termen lung. Practic, de rezultatele campaniei Padurea Copiilor se vor bucura, atunci cand vor creste, copiii nostri. Pentru ca o padure "creste mare', in timp!

Prima Padure a Copiilor a prins viata la inceputul lunii aprilie la Poroschia, langa Alexandria, acolo unde voluntari – oameni obisnuiti dar si personalitati din spatiul public au reusit sa planteze primii 5.000 de puieti. Oricine poate ajuta campania Padurea Copiilor printr-o donatie de 2 euro prin SMS la nr. 887. Serviciul este pus la dispozitie gratuit de Vodafone, Orange si Cosmote (nu se percepe TVA) si este valabil pe toata durata campaniei – 4 aprilie – 2 iunie. Vrem case tot mai mari, copii din ce in ce mai destepti, dar uitam ca cel mai simplu pariu cu viata spunea sa plantam si-un copac. Vrem cu totii o lume mai buna, dar prea putini facem ceva pentru a o schimba. Si, pana la urma, se spune... fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume! Sunt fericita!

Nu numai ca am plantat copacul pe care-l aveam datorie vietii, dar am ajutat si la aparitia primei Paduri a Copiilor. Daca citind aceste randuri v-am facut sa va ganditi deja la ce copac veti planta... e cu mult mai mult decat puteam spera! Daca insa nu-i momentul sa va luati o zi libera de la birou pentru a o petrece... plantand... e totusi simplu sa trimiteti un SMS. Cei de la ViitorPlus vor avea grija, ca de banii aceia, sa planteze un copac al dvs. Copacii dvs isi vor gasi... padurea! Noi nu vrem doar sa plantam copaci, vrem sa avem grija de paduri! Caci... e vai de copacii fara padure!

Mai multe detalii pe: www.iulianatudor.ro si www.viitorplus.ro

×