x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cotoi-Voinescu-Băseşti caută piraţi!

Cotoi-Voinescu-Băseşti caută piraţi!

de Dan Constantin    |    23 Feb 2012   •   21:00

Purtatorul de vorbe al PDL arata ca si partidul: cand este civilizat, pe dedesubt colcaie mitocania; cand vorbeste mieros, se preface, ascunzandu-si cu greu fierea; cand jura ca sta in aria adevarului, de fapt minte. Are stiinta vinderii gogosilor de la propria nevasta, care conduce o afacere cu placinte si alte foitaje. Le serveste – minciunile gogosite – de la tribuna Camerei Deputatilor, unde sefa lui, Roberta, il tine de baiat cult, plimbat si mai curatel. Asa se ajuta ploiestenii intre ei. Cand e de facut o mizerie politica, o gandesc impreuna. Nu rateaza nici o ocazie sa ciupeasca ceva – ba la o lege, ba la un vot, ba la o plimbarica, sa mai iasa din mizeria asta de tara unde nu sunt apreciati. Cand nu mai vezi Opozitia in balcoane, nu mai privesti Antenele si nu mai auzi Piata Univesitatii scandand "demisia, demisia", iti mai speli creierasul, iti clatesti ochii prin peisaje tranchilizante.

De cateva zile, Cotoi-Voinescu-Basesti si-a sporit cu o piesa noua repertoriul. A sarit ca, pardon, curca-n lemne, tipand ca presa minte, ca nu pune el boticul lui de Cotoi in blidul cu bani publici. Adica, nu cheltuieste mii de euro sa se duca aiurea pana in Qatar! Vinovata pentru "dezinformare" era Antena 3, iar Voinescu-Basesti indemna lumea, ca represalii, sa nu se mai uite la postul care-i indeamna la prostii!

Il suspectam, vad pe nedrept, de un dram de inteligenta. Cand stii ca pleci in Qatar si negi, inseamna ca patinezi rau la logica. Necazul lui a fost ca, in cateva ore, Razvan Dumitrescu i-a prezentat si proba: o scrisorica – tip cerere – catre sefii de la Camera, in care solicita o schimbare de conditii a calatoriei de intoarcere din Qatar in Bucuresti! Minciuna are iar picioare scurte. Intrebarea ramane – ce dracu’ il mana pe deputatul nostru din Ploiesti pana in Golf? Piratii! Cand a auzit cuvantul magic, s-a ridicat in picioare, a luat pozitia regulamentara de drepti si a racnit: "Traiti, sefu’!". A crezut ca-i vorba de Piratul nostru, "alintat" de manifestanti astfel pentru trecutul marinaresc si apucaturile din Caraibe. Dezamagire – era doar o conferinta despre pirati, dar destinatia, aleasa misto, Qatar, hotel superlux, piscina si tot tacamul. Merge un mic sacrificiu. I-o fi venit si ideea, poate sa mearga si doamna? Daca nu a facut asa, chiar ca va avea scandal acasa cu placintareasa! Fetele din Vaslui sunt hotarate rau, sunt facute dintr-un aluat in care cresc in functii – si ele, si afinii.

Mai are pisoiasul nostru ceva de bagat sub pres, de nu voia sa se afle despre voiajul din Qatar! Pentru lupta cea mare cu piratii se incalzeste la Londra. Are si acolo o calatorie, tot pe banii cetatenilor. O delegatie digranda a Ploiestiului, am zice, fiind condusa de fiica lui Mister Conpet, ajutata la bagaje de Voinescu-Basesti si fostul cititor de contoare prerevolutionare Costica (scuzati cacofonia) Canacheu, va pleca acolo peste cateva zile. In costurile deplasarii este inclusa si plata translatiei, basca o receptie la Amabasada de la Londra. Va dati seama ce scantei vor iesi la intalnirile oficiale anuntate cu Baroneasa D’Souza si cu Lordul Davis? Cat sunt ei de englezi, se vor uita ca la minunea de la Maglavit cand va intra la convorbiri Turnul Londrei drapat cu rochia Robertei cea iute la numaratoare, singurul sef de Parlament din Europa acuzat ca a trecut prin frauda o lege!

Au ce invata de la reprezentativii romani trimisi ca soli ai neamului sa convinga Perfidul Albion ca suntem un neam iesit din cei mai viteji si cinstiti dintre traci! Succes garantat. La intoarcere, precis isi ia si Roberta o poseta de la Harraods, cum a vazut la nesuferita aia de Nutyz Udrea. Desigur, poseta va costa cat deplasarea echipei noastre de succes si va fi trecuta in declaratia de avere.

Va las voua mostenire toate vuitoanele mele… vom citi cu siguranta in memoriile pe care vor avea timp sa le scrie la locul numit Targsor (Prahova), stabiliment tinut tot din bani publici! Asa sunt unii nascuti, norocosi, sa traiasca doar pe banii statului.

In final ii uram lui Voinescu-Basesti – personaj mai central si decat Hala din Ploiesti, calatorii placute. Peste tot il vom insoti de gandurile noastre bune. Zbori linistit!

×