x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Crin Antonescu împotriva lui George Laurenţiu

Crin Antonescu împotriva lui George Laurenţiu

de Dragos Moldovan    |    13 Mai 2014   •   13:40

Evoluţia politică a liderului PNL este tulburătoare. L-am cunoscut, personal, o perioadă de timp destul de îndelungată, în care colaboram profesional: dânsul deputat, eu, ziarist acreditat în Camera Parlamentului pe care o reprezenta. Era cel mai boem politician. Un răzvrătit, nu ca Remus Cernea, care este mult mai violent şi mai pragmatic. Nu, Crin Antonescu era un boem în adevăratul sens al cuvântului, cu plete, ca un fel de simbol al răzvrătirii faţă de anii de liceu, şi de ce nu?, ai studenţiei, oricum faţă de tot ceea ce a reprezentat perioada în care el şi-a făcut educaţia. Părea total rupt de intrigile politice într-o perioadă în care, încă, lideri de tot felul, mânau în stradă turme de oameni care începeau să-si dea cu pietre şi bâte în cap. Nu era foarte la curent cu dedesubturile proiectelor de lege care se încercau a fi promovate în Parlament. Nu lua parte la întâlniri importante şi nici nu se număra, din câte ştiu eu, printre membrii de vază ai unor delegaţii importante. După aia s-a întâmplat ceva. Nu ştiu când şi cum. Poate atunci când a pus prima oară pasul într-un birou ministerial ca deţinător oficial al portofoliului. Dar poate greşesc şi nu atunci s-a produs însămânţarea unui nou personaj în lumea politică.

Vreau să fac o paranteză şi să vorbesc despre drama unor legende pop- rock. Mulţi dintre ei, majoritatea, ajunşi în culmea carierei, îşi pierd raţiunea, simţul realităţii, şi sfârşesc dramatic. Exemplul clasic este cel al lui Elvis Presley, care dintr-un camionagiu a ajuns cel mai cunoscut om al planetei. Care după ce a fost mâncător de hamburgeri şi-a comandat maşină făcută cu metale preţioase. A murit, pe WC, din cauza abuzurilor, înainte de ceea ce trebuia să fie un ultim şi grandios spectacol în Las Vegas. Alături de el, stă, bineînţeles, Michael Jackson. Şi încă mulţi alţii, ca Jim Morrison sau Kurt Cobain. Withney Houston. Au fost personalităţi care au trăit o perioadă de schizofrenie, de rupere între două feluri de viaţă, dintre care ultima era total incompatibilă cu starea de anonimat prolific în care erau cufundaţi şi în care îşi făcuseră idealurile de viaţă şi planurile de viitor. Toţi au capotat în momentul în care a fost nevoie să-şi relanseze cariera.

Cu cine se mai luptă acum Crin Antonescu? Ca într-un carambol, Traian Băsescu atunci când dă în Victor Ponta, îl loveşte puternic şi pe preşedintele PNL căruia îi ia obiectul muncii. Cine să mai lovească în actualul lider de la Cotroceni, care e trimis în corzi, cu fiecare ocazie, de către prim-ministru? Crin Antonescu spune că se duce la o reuniune a American Jewish Comitee, ocazie cu care o să aibă discuţii cu somităţi de tot felul. Cică, tariful ar fi de 800 de euro. Sau de dolari.

×