x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cum ar fi să plecaţi toţi acasă?

Cum ar fi să plecaţi toţi acasă?

de Dan Tomozei    |    01 Aug 2012   •   11:18

Sa plecati toti cei care faceti din Romania un spatiu irespirabil, un teritoriul al manelismului prezidential, al palgiatului guvernamental, al blondismului politic si al latratului ca limbaj cotidian. Sa va inchideti in casele monstruoase si sa nu mai iesiti decat sa va luati painea cea de toate zilele. Sa lasati valorile sa vorbeasca. Simplu, direct, modest si putin. Sa eliberati tara de prezenta voastra imputita care ne face zilele insuportabile incat multi alegem sa plecam departe pentru a putea sa ne iubim tara fara sa spunem, in fiecare zi, ca Romania este blestemata. Pentru ca nu este, pentru ca voi o faceti de ras, voi o faceti datoare si pentru cei nenascuti inca. Plecati si lasati sa se vada olimpicii de la Londra, olimpicii de la matematica, fizica, chimie, astronautica, cercetatorii care gasesc solutii pentru salvarea umanitatii. Lasati sa se vada toti cei care se nasc pe pamantul romanesc binecuvantat si in care si-au lasat oasele si sangele oameni modesti, curajosi si demni.

Cum ar fi sa plecati toti acasa si sa lasati romanii sa isi decida singuri soarta? Sigur, teama va cuprinde pentru ca sunteti constienti ca primii care vor fi aruncati la groapa de gunoi sunteti voi. Masa de politicieni din care unul, macar unul nu reusiti sa spuneti adevarul crud despre dependenta voastra de clanurile mafiote interconectate si interdependente in care ati devenit parte si de care va temti mai mult decat de Dumnezeu. Personaje care ati facut pana si din taranul roman o transfigurare a ecoului vostru murdar.

Cum ar fi sa plecati si sa nu ne mai puneti in carca datorii in timp ce voi deveniti tot mai bogati, saracindu-ne pana si de bucuria de a trai?

Cum ar fi sa plecati si sa ne scapati de rusinea de a va purta oriunde in lume prin simplul fapt ca suntem romani cu o elita politica dezastruoasa, bolnava, canceroasa, care distruge si ultima farama de demnitate din noi? Sa plecati si sa nu va mai vedem fetele transfigurate de minciuna, de cuvintele lipsite de orice bun simt, de limbile voastre care au ajuns sa minta cu aceeasi usurinta cu care respirati inconstient.
Cum ar fi sa plecati toti si sa nu va mai bateti joc de istoria, cultura, demnitatea noastra de a fi romani in lumea asta? Sa nu ne mai predati lectii de non-patriotism, de ne-iubire de patrie pentru a accepta cu forta credinte si reguli pe care nu le simtim si nu le dorim.

×