x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cyber-doctoratul lui Nelu Mexicanu

Cyber-doctoratul lui Nelu Mexicanu

de Razvan Barbulescu    |    10 Iul 2012   •   15:51

A iesit zvonul ca Ioan Oltean, alintat de pedelisti Nelu Mexicanu, ar fi plagiator.

Sunt oameni pe care nu-i crezi ca au copiat nici daca-i prinzi. Igas. Pentru dl Igas, copiatul ar fi o performanta intelectuala. Pot crede ca a plagiat dl Liiceanu. Stie ce inseamna. Cunoaste valoarea plagiatului. Atasamentul fata de pagina ciordita tradeaza omul de carte. Reproducerea unui text, a unei opere de arta nu este o simpla prelucrare prin aschiere. Din copiatul tablourilor, de exemplu, s-au scos averi. Unele copii erau mai tari ca originalul.

In acest context trebuie apreciat eventualul plagiat al mustaciosului din Bistrita. In CV citim ca, la inceputuri, Nelu Mexicanu era invatator. Meserie extraordinara. Nobila. Dascalii de tara au facut Romania de azi. Nu toti. Apoi Nelutu s-a facut jurist la Cooperatie. La Cooperatie, nu la ORACA, asa cum il lua partidul la misto. Cu ORACA era Costel ­ Tanta si Costel... Costel era achizitor de taurine la ORACA, strangea bani de Trabant... Tanta, casiera la alimentara. Mexicanu era jurist de cooperatie.

CV-ul lui Oltean e limpede ca apa Somesului. Mic. La izvoare. In consecinta, a prins un ministeriat la Ape. Plus zborul de soim pana in bombeurile lui Boc! Numai ca doctoratul nu-i apare in CV. Dar daca i-a fost inventat, cu scopul dusmanos de a i se buli cariera? Asta-i mai lipsea dupa calomniile penale cu imobiliare si amante de Bistrita, un dottore cu hahaiala! In timpul loviturii de stat contra lui Base. Pe vremea funeriadei big brother, Mexicanu avusese o tresarire ca o banuiala. “In viata mea n-am copiat', se bomba el ca model national.

Si totusi, ceva ce aduce a doctorat trebuie sa existe... Martorul Botis, demisionat din pricina nevestei incurcate cu un proiect european, l-a umplut de elogii: “Dl Botis a lansat un nou concept, cel de cyber-administratie...'.

Aiurea! L-o fi lansat in partid, ca de asa ceva se vorbise cu vreo jumatate de secol mai devreme. E de retinut insa marturia ca doctoratul exista. Ca ar fi fost manglit pe bucatele din alte carti, destept, sa nu te prinzi, e altceva, o zic rauvoitorii. Teza in romaneste e de negasit. Doar cea in varianta lui Shakespeare. Carcotasii de la “Ghimpele' (e descoperirea lor) spun ca traducerea paginilor lui Mexicanu e leita cu mai multe pagini din mai multi autori. Cyber-doctorat. Nelu Mexicanu i-a rupt pe toti. Licentiatul Igas a strigat: uluitor! Ce fenomene scoate partidul!

×