x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Darul

Darul

de Carmen Anghel    |    15 Dec 2012   •   00:09

Cum vă spuneam şi săptămâna trecută... Suntem în perioada magică.  Toţi aşteptăm să vină minunata zi a Crăciunului, să primim cadourile, să oferim cadourile. Să ne bucurăm de bucuria celorlalţi.

Am rămas, din copilărie, cu obsesia cărţilor frumos colorate, a cărţilor  care spun o poveste dinainte de a le deschide. Când văd o astfel de carte, mai întâi îi mângâi coperţile.  Deşi ard de nerăbdare să o deschid, mai ales dacă este o carte cu o poveste nouă, amân clipa.

Am fost la Gaudeamus. M-am uitat şi la cărţile pentru “oameni mari”. Dar la standurile cu cărţi pentru copii am rămas mult timp. M-am uitat pe toate părţile, le-am deschis, am comparat, le-am mângâiat, am făcut ochii mari ... ca un copil.

Iar cele “tridimensionale” din care se ridică semeţ vreun castel, vreun prinţ, îşi etalează rochia vreo prinţesă... Sau pru şi simplu, deshcizănd o carte, se naşte instat un Pom de Crăciun!

 Cele care au apărut pe piaţă special pentru perioada sărbătorilor de iarnă mi se par întotdeauna cele mai frumoase. Şi copilului meu îi dăruiesc din când în când o carte. Frumoasă, interesantă, colorată. O întoarce pe toate părţile. Sunt convinsă că nu  va uita niciodată bucuria de a mângia o carte nouă. Un dar preţios.

×