x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale De ce tace preşedintele Băsescu Traian?

De ce tace preşedintele Băsescu Traian?

de Dan Constantin    |    31 Mai 2012   •   14:33

Disparitia lui Codrut Marta inca din seara de sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena a ajuns subiect doar in urma cu cateva zile. Izbucnit in presa abia dupa ce au fost audiati de anchetatori Sorin Blejnar si Elan Swarzenberg. Trecuse deja o saptamana de cand despre Marta nu prea mai stia nimeni. Sotia lui Marta mersese sa reclame la Politie ca-i plecase puisorul de acasa dupa patru zile. Greu s-a lasat sa-si exprime ingrijorarea, mai ales ca-l asteptase, pe 21 mai, cu masa pusa de sarbatoare! Banuim ca in aceste patru zile de zbucium l-o fi cautat pe Codrut Alexandru prin toate locurile stiute de ea, ca sotie, ca s-ar putea gasi sotul disparut din caminul conjugal. I-a sunat precis pe prieteni, pe colegii de serviciu, pe socrii din Savarsin, pe preotul duhovnic si pe carciumarii carora sotul le era client fidel. L-a sunat pe bunul lui prieten din copilarie, Sorin Blejnar, pe mai noii lui prieteni pe care i-am prezentat intr-o schema a relatiilor in editia de ieri a Jurnalului National. S-a dat batuta si, in a cincia zi a mers la Politie. Anchetatorii de la "Omoruri" cred ca au pornit de aici investigatiile, intreband prietenii cei mai apropiati. Asa a ajuns cazul, dupa cum scriam, de interes pentru presa. Mai exat pentru o parte a presei. Pentru ca, foarte limpede pentru abonatii la anunturile Finantelor - publicatiile catalogate ca basiste – disparitia lui Marta, seful de cabinet al Fiscului, pana deunazi, nu mai este de publicat nimic pe aceasta tema. Campionii luptei anticorptie au plecat o data cu Marta, le-a luat Blejnar pixurile si camerele de luat vederi, le-a anesteziat "Reteaua" din care a fugit piesa cea mai sensibila?

Foarte interesant mai este un aspect, cel mai surprinzator pana acum in desfasurarea cazului: tacerea presedintelui Basescu Traian. Este atipica pentru situatia data. In toate cazurile de disparitie a unor persoane care aveau o miza de expunere publica, presedintele lua problema in mana. De ce s-a transformat Palatul Cotroceni intr-un stat major al cautarilor pentru disparutii celebri? Rapitii din Irak au fost adusi cu mare tam-tam, cu efortul pesedintelui care conducea celula de criza. Popa, "casierul" lui SOV, a fost si el adus din Indonezia, tot cu efortul lui Basescu Traian, care a vrut probabil sa-i usureze platile lui Vantu. Haissam este si el un transfug a carui aducere si-a luat-o in carca Basescu. Dupa ce l-au "expulzat" ca sa nu vorbeasca, Hayssam asteapta sa cada regimul din Siria ca sa poata sa-l imbratiseze pe presedintele lui salvator! Nicolaiciuc a fost si el adus ca sa aiba o viata linistita in Romania; si el ii multumeste presedintelui. Boldea, fugarul parlamentar, avea parca un cip de identificare cu ecranul la Cotroceni, ca prea stia presedintele prin ce jungla africana umbla pedelistul infractor.

In cazul lui Marta, nimic. Din 24 mai, cand doamna Marta anunta Polita ca i-a fugit barbatul, nici de la presedintele nostru nu mai avem vreo veste. Sa fi plecat impreuna, asa ca baietii carora le este draga viata? Ar fi o varianta, prietenii stiu de ce.

Dar daca nu-i adevarat, de ce tace presedintele? Are pe cine sa intrebe. Este alaturi cu biroul de Dan Moldoveanu la Cotroceni, seful Comunitatii Nationale de Informatii, care poate sa convoace "Serviciile". Poate stie Maior ceva, poate o fi aflat Mele altceva, mai sunt si cei de la Armata, de la STS. Poate vine DNA-ul cu listingul de convorbiri si SMS-uri. Aflati, domnilor, ceva, dati-i presedintelui vorbe sa iasa din mutenie. Altfel ar crede lumea ca se naste cu Marta un nou Hayssam ca sa fie protejat Blejnar. Dar, pe Blejnar, Basescu Traian nu-l cunoaste.
Asa ca scoateti-l pe Marta "din pamant, din iarba verde"!

×