x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Derby la CC

Derby la CC

de Dan Constantin    |    22 Mar 2008   •   00:00

A fost brichetă? Cu gaz sau cu benzină? Piezoelectrică? Conformă cu normele UE sau un ştift făcut pe vapor? Era încărcată? Dacă n-a fost brichetă, atunci ce-a fost? Monedă? De cât? A căzut pe avers sau pe revers? Dacă era falsă?

A fost brichetă? Cu gaz sau cu benzină? Piezoelectrică? Conformă cu normele UE sau un ştift făcut pe vapor? Era încărcată? Dacă n-a fost brichetă, atunci ce-a fost? Monedă? De cât? A căzut pe avers sau pe revers? Dacă era falsă? Iată doar câteva din miile de întrebări menite să clarifice situaţia unui meci de fotbal întrerupt. De joi seară toată suflarea românească îşi dă cu părerea în această problemă ce ne sfâşie mai rău decât criza economică ajunsă în prag. A căzut dolarul? Dă-l dracului, nu vezi că-i mănâncă pe rapidişti? Se duce piaţa imobiliară! Şi ce, nu mai pot eu că pierd jumătate din valoarea casei! S-a scumpit creditul? Parcă-i prima oară când viaţa e mai scumpă şi leafa nu-mi ajunge? Şi ce-i cu asta, mai important e să fie Gigi mulţumit, săracu’, şi-a băgat pielea la saramură să-l cumpere pe Mendoza. 3 la 0 n-a mai făcut Steaua nici cu Hagi la cârmă, aşa că nu fiţi pesimişti! Cade Bursa, vine Steaua!

 

 

Dar cine va decide? Copos & Taher cu toată claritatea lor în exprimare se vor face greu de înţeles în faţa oricui. Chiar şi la UEFA dacă merg să-şi facă dreptate, oamenii de acolo vor fi descumpăniţi, neînţelegând care-i problema. Vor fi trimişi acasă la Mitică (se ştie bine de el în Elveţia, a fost în atenţia FIFA pentru nişte vorbe şi a scăpat). Sau la Naşu, şi el clar aburit, şi la Lupescu, aburit din naştere. Dreptatea să fie la ei în buzunar?

Iată acum marea dilemă. Quo vadis? Spre ce mergem cu ţărişoara noastră redusă la furtuna dintr-un dreptunghi cu iarbă ofilită de crampoane?

 

 

Istoria noastră va fi împărţită înainte de derby şi după derby. Manualele vor consemna că Deaconu nu a fluierat doar un final de meci; el a anunţat cu un fluier în Tempu sfârşitul unei ere şi trecerea spre altceva.

 

 

O fi bine sau rău? Marile schimbări au avut drept concluzie “tot înainte era mai bine!”. Propun ca din această uriaşă sforţare mentală, la răscruce de destin, decizia să fie dată spre formulare CC-ului. Aşa a fost înainte, şi a ieşit cum a ieşit finala Cupei, cu scor dat de CC al PCR în favoarea Stelei. După Revoluţie, Cupa a fost dată echipei Dinamo, istoria consemnând o greşeală a CC.

 

 

Acum de ce să nu ne scoată din impas CC-ul (Curtea Constituţională) lui Băsescu. S-o pricepe şi dl Vida la ceva fotbal. Statura nefiind un handicap – ştiţi ce fente făcea piticul brazilian Elton cumpărat de Gigi –, avem autoritatea care ne poate încăiera definitiv: CC-ul.

×
Subiecte în articol: editorial