x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Despre sinistrul Baconschi şi Canal + altele

Despre sinistrul Baconschi şi Canal + altele

13 Sep 2011   •   21:00

Aceste randuri ie doar pantru elevatii care ne miroase cacatii, ha-ha-ha. Pentru mistocarii care-nvarte bistarii. Pentru dasteptii care ne studiaza rectii, ce misto glumesc! Deci pamfletez, ce paduchii mei! M-am ras la umoru’ francezilor, de m-am pisat pe ei! Inca nu pot sa ma opresc, si revad, incontinuu, pamfletu’ ala, iarasi si iarasi si iarasi si iarasi ma pis pe ei de ras, ca de acu’ ori ma duc la un urolog, ori ma las de vizionat pamfletu’. Nu stiu ce sa fac... mai bine dau cu banu’ cum dadeau hitleristii in bordelurile din Paris. Hai sa ne radem, ce istoria noastra! Sa ne facem ca rezistam macar doua saptamani unora care vin chititi sa ne-o traga. Caterinca de caterinca! Hai sa ne simtem bine! Frantuzoaico! Mai fetita, esti ne­buna?! "Ce ti-ar place tie!" vorba lu’ Victor Rebengiuc in "Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni". Adica, bre, sa te feresti de frantuzoaice, ca intra dur. N-au paduchi. Sunt curate, lacrima. Ne simtem bine? Io da, hai sa ne mai radem! Sa ne mai rostogolim neuronii in branza creierului. Frantujii (barbati) sucks! Cand vad o arma, daca e sa fie pe bune, se gandesc la un film cu impuscaturi, nu sa-si dea viata pentru patrie. Jean Reno si Alain Delon, singurii masculi reprezentativi ai brandingului francez. In rest, mari actori, nasoi barbati. Ne mai radem sau ne mai cacam pe voi? Ce, nu e buna? Misto! Ne simtem din ce in ce mai bine si de asta este cazul sa incetam, pentru ca, orisicum, natiunea franceza e o natiune milenara. Sora noastra mai mare. Puteam sa nimerim intr-o familie mai ca lumea. Da’ asta e! Rudele nu ti le alegi. Francezii e caterincosi. Mananca harneala cu polinicu’. N-ai aer tu, ca roman, sa raspunzi poantelor pe care le fac. Ei zic "hau!" tu zici "sa traiti". Eu zic "Bre! Sunteti cabaretul istoriei!", ecoul imi raspunde "esti un paduchios".

Pazea ca vin ai nostri! Teodor Baconschi. Ar trebui sa existe o determinare social-existentiala inspirata din gramatica limbii romane: mai mult ca jenantul. Asta este un pamflet, si dumneavoastra sunteti un cracanat intre parantezele caruia se lafaie creierul din care base politica externa a Romaniei. Ha-ha-ha-ha!!! Va rog sa-mi luati apararea, ACUM, cand voi spune ca francezii sunt niste impotenti caraghiosi, care n-au curajul nici macar sa-si traga chilotii in sus cand vad o mitraliera.

Baconschi... cazut in cur in fata Eleniei Udrea. Vai, vai, vai. Traian, marinarul abia acostat la tarm, respins pe motiv de mirosuri grele, de pestele Nicolas. Care, retraind cosmarul nazismului, vrea sa-si protejeze gagicile in fata ofensivei militarosilor chititi sa ia pe pusca tot ce apuca.

Sa ne radem dara! Sa ne simtem bine! Aista ie un pamflet, nu inseamna nicicum ca francezii ie curve! Inseamna ca romanii ie prosti, needucati si perversi. Plini de paduchi.

Gata. Dialog intre Sarkozy si res­tul lumii: "Cine esti tu?" "Pre­sedintele Frantei" "Aha, si ce vrei?" "Pu­terea" "Pai atunci hai sa dam cu banu’... a picat China!" Nu fi suparat, asta este un pamflet, tie iti ramane mistoul, razboiul, Malraux, incultura, magrebienii, plus noi, astia, care v-am scapat, care cum a apucat, de cea mai rusinoasa capitulare consemnata in cel de-al doilea razboi mondial.

Vreau sa inchei cu sinistrul Baconschi. Atat. Fara a mai adauga nimic, in afara unei reverente in fata natiunii franceze care stie – si poate – sa faca misto de noi. Apropo , stiti de ce "frantujii" sunt "frantuji"? Pentru ca nu sunt in stare sa fie altceva.

×