x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dezinformare de presă - cui foloseşte, când e vorba de interesul României?

Dezinformare de presă - cui foloseşte, când e vorba de interesul României?

de Renate Weber    |    16 Mar 2012   •   14:17

Am fost extrem de surprinsa si dezamagita sa descopar ca agentia Mediafax a difuzat o stire continand o minciuna flagranta, referitor la votul in Parlamentul European al rezolutiei impotriva site-ului PVV:

"Proiectul de rezolutie impotriva site-ului PVV a fost dezbatut, marti, in Parlamentul European, discutiile fiind marcate de lipsa de la discutii a premierului olandez. Rezolutia a fost sustinuta de liderii tuturor grupurilor reprezentate in PE, cu exceptia ALDE, din care face parte formatiunea premierului Rutte. Europarlamentarii romani au sustinut si promovat intens adoptarea acesteia".

Din pacate, stirea a fost preluata, fara a fi fost verificata, de mai multe ziare centrale (Gandul, Jurnalul National, Financiarul).

Doresc sa readuc la cunostinta redactiei Mediafax ca personal am negociat in numele grupului ALDE rezolutia impotriva site-ului PVV (informatie care se regaseste in declaratia mea de presa din 13 martie 2012, transmisa si redactiei Mediafax), iar linia de vot a grupului a fost clara de sustinere a rezolutiei.

Discursul lui Guy Verhofstadt, presedintele grupului ALDE, a fost unul dintre cele mai dure la adresa refuzului guvernului olandez de a condamna site-ul. Intreg grupul ALDE a votat in favoarea rezolutiei, cu exceptia celor trei liberali olandezi care fac parte din partidul de guvernamant si care ne-au anuntat ca se abtin.

Sincer, nu inteleg cui folosesc aceste dezinformari, cand este vorba de interesul national al Romaniei.

Renate Weber
Eurodeputata PNL (ALDE)

×