x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dialog cu o fata cuminte, de la tara

Dialog cu o fata cuminte, de la tara

28 Dec 2004   •   00:00

Pe bancheta din fata lui Vasile B., dolofana care a urca in halta Coada Vaii nu-l slabeste o clipa din ochi. Dar de ce se hlizeste tot timpul, acoperindu-si gura cu podul palmei ori ascunzandu-si capul sub bunda Vasile B. nu stie. Si nici nu se grabeste sa afle. Fetele astea de la tara rad din te miri ce.
Dar de ce se hlizeste tot timpul, acoperindu-si gura cu podul palmei ori ascunzandu-si capul sub bunda Vasile B. nu stie. Si nici nu se grabeste sa afle. Fetele astea de la tara rad din te miri ce. Mai ales cele simplute, de prin catunele fara curent electric, care altceva decat sa manance pe saturate sa astepte sa le marite parintii nu vor de la viata. Iar durdulia il priveste lung si o podideste rasul. Se uita piezis pe fereastra si chicoteste. Lasa ochii in pamant si brusc i se scutura tot corpul de vesela ce-i.

E tanara si nu prea, poate sa aiba saisprezece ani, dar si douazeci si cinci. La obrajii rosii de atata voie buna, dar si de cat se indoapa, nimeni nu s-ar incumeta sa spuna daca e fata sau nevasta.

La un moment dat rade cu lacrimi, simtind ca Vasile B. nu mai rezista si o s-o intrebe ce i-a venit. Intr-adevar, Vasile B. e nedumerit. Are el trei nasuri, ca sa o umfle rasul doar cand ii vede nasurile? Pare el omul care abia asteapta sa se urce intr-un tren personal ca sa se hlizeasca la vederea lui o grasana din Coada Vaii?

Intr-un tarziu, Vasile B. o surprinde pe tanara tragand cu coada ochiului spre revista Playboy din buzunarul gentii de voiaj. Si intelege ce-o starneste: fundul bombat si lucios al fotomodelului de pe coperta. Un dos de negresa ca atatea altele. Dar o mare provocare pentru toate fetele cuminti din Coada Vaii. Vasile B. scoate dezamagit revista din buzunarul gentii si i-o ofera:

- Ti-o fac cadou. Ia-o acasa si satura-te de ras. Are si tate, are si sex, are tot ce-i nevoie la casa omului.

Fata respinge darul cu mainile amandoua, cutremurata de o voiosie isterica. E gata sa lesine de ras. Dar gandul ca ar trebui sa duca acasa o astfel de revista, cand taica-su o snopeste in bataie doar daca intarzie seara cu prietenele si baietii, ii taie din voia buna.

- Mai, fata - o intreaba Vasile B. - , cum stati voi cu sexul, la Coada Vaii?

Compartimentul fiind gol, durdulia ar trebui sa se sperie de intrebare si sa fuga in celalalt capat al trenului, unde-i lume. Totusi, ramane pe locul ei. Nu multa vreme, doar pana ce se dumireste ce vrea sa spuna Vasile B. prin cuvantul sex. Pret de o clipa amuteste. Apoi, ca si cum cineva a pompat in vintrele ei o suta de atmosfere, pufneste in ras si rade si rade ca nebuna, pana ce controlorul baga capul pe usa speriat de harmalaia din compartiment.

- Discutam despre sex si despre igiena erotica, ii explica Vasile B. controlorului. Fata asta e de la Coada Vaii.

- Se vede, zice controlorul. De ce razi, fa? Asa sunt toate. La tot ce le spui, rad. Or fi razand insa cu adevaratelea? Sau au ceva stricat la devla? La cata tescovina din aia rea baga in ele, nu-i nici una zdravana.

Vasile B. o priveste atent pe vecina lui de compartiment, afectat de vorbele taioase ale controlorului. Asteapta ca fata sa se simta jignita si sa-l repeada. Dar ea rade cu gura pana la urechi, iar din stomac, o data cu icniturile proprii celui care se sufoca de ras, razbeste un damf iute de alcool. De rachiu aprig de Coada Vaii, atat de bun ca oamenii se si spala cu el, ca sa fie curati si buni de munca. Ba chiar si de sex.
×
Subiecte în articol: editorial vasile coada vaii