x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Diversiunea Munaf

Diversiunea Munaf

de Ion Cristoiu    |    21 Oct 2005   •   00:00
Postate intregi din ogorul mediatic autohton sunt sacrificate, de cateva zile bune, unui material mai mult sau mai putin intitulat "Clanul Mafiotilor".

"Clanul Mafiotilor" (ghilimelele imi apartin), denuntat cu poze din fata, ca la Circa de sector, ar fi alcatuit din Viorel Hrebenciuc, Ovidiu Musetescu, Mircea Ursache si Gabriel Oprea, lideri de vaza ai PSD.

Potrivit materialului, cei patru s-ar fi constituit intr-un grup mafiot care a lucrat mana-n mana cu Omar Hayssam la jefuirea maretei economii nationale, lasate la cheie noua, nepotilor postdecembristi, de Tata mosu Ceausescu.

Nu se spune ca respectivii, deja incatusati si varati la Rahova, ar fi participat la rapirea lui Marie-Jeanne cu telefonul Nokia Comunicator cu tot.

Nu inca.

Astept cu sufletul la gura urmatoarele seri cu Jurnale la televiziunile independente de patroni si urmatoarele dimineti cu articole in ziarele eliberate de sub jugul publicitatii de stat.

Sunt sigur ca se va ajunge si aici. La denuntarea celor patru (avem si noi, romanii, ca si chinezii, Banda celor patru!), de a fi fost ei insisi deghizati in Hajji si Al Quassir in istorica seara de 28 martie 2005, care a facut din Traian Basescu un George Bush de Falticeni si din schizofrenicul Omar Hayssam, un Ben Laden cu Mercedes pe post de capra.

Urmarind noua campanie de presa, mi-am zis:

Traiesc nu numai bine, cum ne ziceau portocaliii ad-hoc prin iarna lui 2004.

Traiesc un moment istoric pentru presa romaneasca multilateral independenta.

A fost descoperit, in fine, intre Carpati si Dunare, un grup mafiot constituit la nivel inalt. Un grup ai carui membri sunt pe cale sa fie condamnati pe viata.

Brrr!!!

A scrie sau a spune ca patru cetateni, inca liberi fie dansii (vorba moldovencei Andreea Marin), s-au constituit intr-un clan mafiot pentru a talhari avutia poporului roman presupune detinerea si prezentarea unor probe zdrobitoare: declaratii ale martorilor, documente secrete, inregistrari video si audio, rezultate ale unor expertize nemiloase.

Pentru fiecare dintre cei patru, un dosar de cel putin 1.000 de pagini. Pe ce se bazeaza denuntul public, in direct si la ora de varf, al bravelor noastre televiziuni 1?

Pe 1.000 de file de dosar pentru fiecare dintre cei patru?

Nici vorba.

Se bazeaza in exclusivitate pe 18 (optsprezece!) randuri dintr-o singura fila dintr-un text de peste zece file. 18 randuri pentru toti patru. Textul cu pricina a fost pus la Dosarul de terorist al lui Omar Hayssam ca fiind Declaratia data la Bagdad procurorilor Adriana Cristescu si Ciprian Nastasiu de catre Mohammad Munaf, acuzat oficial de participare la rapirea celor trei jurnalisti romani in seara zilei de 28 martie 2005. Potrivit textului cu pricina, Mohammad Munaf ar fi zis ca Omar Hayssam i-ar fi zis despre niste afaceri facute cu cei patru. Frecandu-si mainile de bucurie ca au, in fine, posibilitatea de a-i oferi lui Traian Basescu un caz de coruptie la nivel inalt de PSD, cei doi au sesizat Parchetul National Anticoruptie pentru a-i ancheta pe Viorel Hrebenciuc, Ovidiu Musetescu, Mircea Ursache si Gabriel Oprea sub acuzatia de subminare a economiei nationale.

Diversiunea pusa la cale de actuala Putere e de un primitivism batator la ochi. In schimbul fagaduielii ca va beneficia de clementa, Muhammad Munaf a fost pus sa declare ca stie ceva despre legaturile dintre Omar Hayssam si cei patru lideri ai Opozitiei. Omar Hayssam e acuzat insa de terorism. Cei patru sunt si ei implicati in actul de terorism.

Din punct de vedere juridic, afacerea e o nazbatie. Nu asta au urmarit ticluitorii diversiunii. Pentru ei, important era ca presa sa le faca jocurile, declansand campania despre grupul mafiot.

Si presa le-a facut jocurile!

Si sa ne mai miram ca in decembrie 1989 a fost posibil ca peste 1.000 de oameni sa moara impuscati de niste teroristi care existau doar la televizor!
×
Subiecte în articol: editorial omar hayssam