x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Domnule Cioroianu, aveţi mare dreptate!?

Domnule Cioroianu, aveţi mare dreptate!?

de Valentin Stan    |    23 Iun 2007   •   00:00

"Păi, cum aş fi putut eu să demonstrez, fără calculator, lipsa de inteligenţă crasă a ipochimenului ministru, care ne costă in America bani şi reclamă pentru stupiditate la Departamentul de Stat, plus hazul nărăvaş, in hohot, al celor de la The Paul H. Nitze School of Advanced International Studies, care s-au stricat de răs auzindu-l vorbind engleza, dincolo de tămpeniile pe care le livra? Vă puteţi imagina că Traian Băsescu e William Shakespeare pe lăngă Cioroianu, in vorbirea englezei?"



După "Sinteza zilei" din 18 iunie, pe Antena 3, cănd am arătat, pe bază de documente audio şi text, penibila "reprezentare" a Romăniei de către ministrul ei de Externe, in Washington DC, domnul Cioroianu a atacat tot ce mişcă "impotriva" lui pe planeta Romănia! In Cotidianul din 21 iunie a măturat pe jos cu presa romănă, cu Hurezeanu, cu toţi "colegii lui Turcescu", cu foştii miniştri de Externe Roman şi Năstase, care "nu-s chiar modelele mele", şi cu Băsescu cel "chinuit de un demon interior"! Mie mi-a alocat cel mai generos spaţiu: sunt "indeobşte lipit de laptop", sunt "un troublemaker dat afară din Ministerul de Externe" şi, evident, "dovada vie că există calculatoare mai inteligente decăt oamenii"!

Să le luăm pe rănd! Intr-adevăr, era să fac o "dezlipire" de laptop la ficat cănd am citit textul distinsului demnitar! Mai intăi trebuie să admit că are perfectă dreptate cănd spune că sunt "dovada vie că există calculatoare mai inteligente decăt oamenii"! Păi, cum aş fi putut eu să demonstrez, atăt de "fascinant", cum zice Cotidianul, fără calculator, lipsa de inteligenţă crasă a ipochimenului ministru, care ne costă in America bani şi reclamă pentru stupiditate la Departamentul de Stat, plus hazul nărăvaş, in hohot, al celor de la The Paul H. Nitze School of Advanced International Studies, care s-au stricat de răs auzindu-l vorbind engleza, dincolo de tămpeniile pe care le livra? Vă puteţi imagina că Băsescu e William Shakespeare pe lăngă Cioroianu, in vorbirea englezei? Categoric, calculatorul este mai inteligent decăt omul… nostru! Sincer mă intreb: dacă tănărul Cioroianu e om, de ce s-o bate cu un calculator? Că doar nu e Gasparov! Ca inteligenţă!

In ceea ce priveşte teza că sunt "un troublemaker dat afară din Ministerul de Externe", ei bine, aici este şi mai multă "inteligenţă"! Totul a inceput la 4 noiembrie 1993, cănd am inceput să public in Evenimentul zilei, diplomat fiind, o serie de articole sub tema "Conspiraţia Prostiei, Incompetenţei şi Corupţiei in MAE"! Fiindcă, in acea perioadă de guvernare PDSR, ministerul mergea prost (dar nu atăt de prost cum merge acum)! După care, pur şi simplu, nu m-am mai dus la minister refuzănd să servesc intr-o instituţie anexată unor interese diferite de ceea ce consideram a fi interesul public! Nu mi-am dat demisia, căci demisia ar fi fost un gest faţă de o instituţie respectabilă, pe cănd diferendul era cu cei care o conduceau! In ciuda scrisorilor repetate ale MAE de a reveni pentru reglementarea situaţiei mele, am refuzat!

"Inteligentul" Cioroianu solicită astăzi o redeschidere a dezbaterii cu pricina? Posibil să aibă dreptate! Cred că atăt opinia publică din Romănia, căt şi Traian Băsescu ar putea fi interesaţi să afle ce s-a făcut in epocă, in cazul conflictului din Transnistria, extrem de prost gestionat in MAE, cum se inventau informări "ipotetice", pe telegrame, pentru a se deteriora relaţia cu Budapesta, sau proiecte contrare intereselor SUA şi UE, cum se "politizau" telegramele şi căte şi mai căte, niciodată spuse pănă acum! By the way! ştiţi cine era atunci ministru de Externe? Domnul Teodor Meleşcanu, actualul ministru PNL al Apărării! Personal, l-am considerat pe Meleşcanu un diplomat valoros şi l-am susţinut, in ciuda episodului din 1992-1995! Dar, de!, ce să-i fac, Mister Cioroianu vrea să redeschidem disputa. Liberalii vor să se bată cu un calculator! OK!

Dragii mei, urmăriţi Antena 3! O să vă arăt de ce "calculatoarele sunt mai inteligente decăt oamenii"… din PNL!

×
Subiecte în articol: editorial cioroianu