x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dragi români, veniți duminică la vot, să îi facem o mare surpriză domnului pseudo-președinte!

Dragi români, veniți duminică la vot, să îi facem o mare surpriză domnului pseudo-președinte!

de Serban Cionoff    |    04 Dec 2020   •   22:18
Dragi români, veniți duminică la vot, să îi facem o mare surpriză domnului pseudo-președinte!

Acum, când mai sunt doar câteva ceasuri până când să se încheie,oficial, acest simulacru de campanie electorală, iată că domnul pseudo-președinte Klaus Iohannis a venit în fața noastră și ne-a îndemnat să ca, duminică, să ieșim în număr cât mai mare la vot și, mai ales, „să folosim cu înțelepciune” dreptul nostru garantat de Constituție. Foarte adevărat, de data aceasta, domnia sa nu a mai pronunțat, nici în bine nici în rău, numele unui partid sau al altuia. A spus, însă, câteva fraze cu care, de principiu, nu putem decât să fim de acord. Depinde, însă,din ce perspectivă vedem lucrurile.

 Așa cum ar fi, bunăoară, ideea că „începe se întrezărească sfârșitul acestei pandemii”. Domnia sa referindu-se,firește, la sfârșitul pandemiei Covid-19, dar noi, cei din țara lui Stan Pățitul, ne putem gândi la pandemie politică( mai degrabă politicianistă) a falimentarei guvernări PNL, care, pentru marea majoritate a cetățenilor scumpei noastre patrii, nu a însemnat decât haos,privațiuni și discordie. Din aceleași motive, sunt convins, o semnificativă parte a electoratului țării, vor vota  duminică pentru ca „în sfârșit să se despartă definitiv” de cei care nu au vrut sau nu au putut să măsuri pentru a realiza adevăratele reforme de care România are vitală nevoie. Părerile fiind, și de această dată, împărțite. Și uite așa, facem noi cum face și până la urmă, pas cu pas, ajungem tot la vorba în dungă din Epoca de Aur: „Dumneavoastră la cine vă gândeați?”

 Cum spuneam și mai înainte, de data asta, domnul chiriaș din Dealul Cotrocenilor, nu a mai făcut nominalizări și referiri la un partid sau altul. Lăsându-ne, în acest fel, deplina libertate a unei lecturi deschise a discursului său. Lectură pe care nu o putem face decât având motive temeinice și argumente ferme pentru a alege cine sunt cei la care s-a potrivi cel mai bine criticile aspre din ultimul mesaj electoral al propagandistului-șef al PNL. Situație în care rămâne la libera alegere a fiecăruia dintre noi, să spună pentru cine va vota, implicit, pe cine nu ar mai dori să mai avem la cârma destinelor țării și oamenilor săi.

 Haideți, așadar,dragi români, să mergem, duminică, la vor și în acest fel să îi facem marea surpriză pe care o așteaptă domnul pseudo-președinte.Că această surpriză s-ar prea putea să nu fie și una pe placul domnului Klaus Iohannis, asta, iarăși, s-ar prea putea! Că doar astea sunt regulile și provocările unei competiții cu adevărat democratice și tot  de-a asta ne-a și lăsat domnia sa libertatea unei lecturi deschise a discursului rostit cu doar câteva ceasuri înainte de închiderea campaniei electorale.

×