După descinderile , interogatoriile şi reţinerile DNA se poate spune că în România a început reforma structurală? În măsura în care niciun primar nu mai are curaj să impună o taxă nouă sau să majoreze una veche şi cu banii obţinuţi să ofere bunuri publice care costă de 10 ori mai mult decât fac, se poate zice că deficitul structural se va ajusta. Dar, din păcate, această reformă, de facto, nu-şi propune o alocare eficientă a resurselor. Acest lucru îl poate face doar piaţa. Şi, de aceea, în paralel cu combaterea corupţiei, e necesar să fie redusă povara fiscală. Fiindcă oamenii ştiu mai bine decât statul să-şi gestioneze resursele.
Aşadar, la sfârşitul campaniei de arestări tele¬vizate e bine ca România cu adevărat să treacă la econo¬mia de piaţă. Doar aşa pot ieşi românii din sărăcie. Cei bogaţi şi cu relaţii se pot descurca în orice condiţii. Ceilalţi au nevoie de piaţă ca să-şi vândă forţa de muncă şi să achiziţioneze bunuri la preţuri ce nu mai sunt tarate de corupţie.
Ca să fie şi mai clar, în momentul de faţă România nu mai e furată, dar ca să se treacă de la o economie care nu mai e jefuită la una ce adaugă valoare şi creează locuri de muncă e nevoie de pieţe. Ceea ce s-a întâm¬plat până acum a avut legătură mai mult sau mai puţin cu un stat militaro-poliţienesc, în următoarea secvenţă chiar trebuie să trecem la capitalism.