x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale După suspendare, Titircă rupe lanţul

După suspendare, Titircă rupe lanţul

de Razvan Barbulescu    |    04 Sep 2012   •   15:19

Fierte pe canicula, statute, vintrele prezidentiale s-au rasucit dinspre bolsevismul de cumetrie. Titirca Inima-Rea si-a suflecat manecile si a gadilat Uniunea Europeana cu o intelepciune de-a lui Lenin, gandindu-se cat se va bucura dna Angela. Plescaind satisfacut de gluma lui, hai, mai UE, ca suntem neamuri, ce ma-sa! Intre noi, merge.

Titirca a citat din Vladimir Ilici o chestie care i-a ramas la inima, de cand era june matroz, corolar al adevarului ca-l scoate din minti democratia. (Inima-Rea citeaza din lecturile preferate, dupa cum Ceausescu o facea din Cosbuc. Din suflet.)

Lenin: "Daca nu stii, te invatam; daca nu poti, te ajutam, iar daca nu vrei, te obligam". Titirca a sucit-o: daca nu vrei, te abandonam. Fara arestari, arestarile cu Biblia intra la Kovesi. Deci. UE ne-a invatat? Ne-a invatat. Ne-a ajutat? Ohohohooo, si cat ne-a ajutat. Dar, daca nu vrem, ne abandoneaza. Limba lui Titirca destinata partilor moi ale UE e un raspuns de multumire ca a repupat jiltul din vecinatatea "Geniului" de la Leu.

Calare pe un armasar alb, din cei cu care Cioaba a cadorisit familia prezidentiala, Titirca a descins la prima conferinta de presa de la Cotroceni ca Nutu Camataru. Falnic. Sa bage-n cap sapte milioane si jumatate de prosti cine e jupanul in tara asta.

D-aia tacea el cand tacea si ne miram. Isi ordona ideile, isi alegea cuvintele: ba, sa va intre in cap, eu sunt... El este Romania, alfa si omega, principiul suprem. Nu va atingeti de Romania lui. Tocmai a resetat-o. A sters tot ce-au facut Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Boc, MRU si a adus-o la zero. Adica la el. El e zero, Punctul zero al tarii, ceasul de la Universitate, piscina din Dante.

Titirca si-a marcat teritoriul, gratuland institutiile care au scapat de resetare, fiindca in timpul puciului au functionat brici: CCR, CSM, serviciile secrete, institutiile lui Kovesi si Morar. Au servit cauza, si-au dovedit atasamentul fata de valoriile reprezentate de el. E bolnav dupa El. Si institutul de statistica si-a pastrat demnitatea. Ne-a numarat cat i-a convenit ca sa inabuse El lovitura de stat.

Dupa exilul din Comanita, s-a trezit Napoleonul din Titirca: daca-i dictatura, dictatura sa fie. Ambasadorii vor tine legatura direct cu el. Vor avea o dubla subordonare, fata de presedintie si fata de el. In timpul liber, la iarba verde, la un gratar, doar cu acordul lui Titirca, vor avea voie sa-i trimita lui Corlatean un SMS de bine: Titirca e cu urechile pe tine!

×