x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Este USL la putere?

Este USL la putere?

de Lucian Avramescu    |    30 Mai 2012   •   12:23

Un confrate m-a dojenit ca n-am declansat inca tirurile critice la adresa actualei puteri. Asa este. De fiecare data, de 23 de ani, am facut-o, punandu-mi in cap, fara exceptie, toate guvernele, toate regimurile, toti presedintii. Acum nu injur USL-ul, am raspuns, pentru ca mi-e teama sa n-o intorc din drum pe Udrea. Sa nu-i rechem pe neplecatii Flutur, Boc, Popescu de la Targoviste sau Pinalti de la Neamt. Nu-i mai suport, sunt alergic la numele lor. Ne-au dat cu tifla, au jucat tontoroiul pe suferinte si morminte. Au umilit tinerii si au batjocorit batranii. Nu mai vreau sa aud de ei. Dar au plecat ei cu adevarat?

Ieri am scris un articol despre abuzurile unuia dintre grasii PDL, mereu de toarta Elenei Udrea, pe numele lui Popescu, putred de bogat si de-o nemasurata multumire de sine. In judetul Dambovita, devenit buncarul lui, face si desface, dispune de banii publici ca de portofelul lui tatane-sau. M-a sunat, in urma acelui articol, un amic din Targoviste. Voi scrieti, zice el, iar ei fac ca intotdeauna ce vor muschii lor. Si mi-a povestit un abuz. Nu al puterii, ci al opozitiei. Sambata, USL are programata lansarea candidatilor sai intr-un miting organizat in piata centrala a Targovistei. Bun, zic, si ce-i cu asta? Este, ca nu le da aprobare. Piata a fost inchiriata si arondata pe vesnicie PDL-ului. Clanul Popescu, stapan pe piete si trotuare, cel care a facut si desfacut in municipiu si judet, face si desface mai departe. Sambata urmau sa cuvanteze de pe scena centrala Crin Antonescu, Victor Ponta, Daniel Constantin, liderii USL. Nu se poate. Nu le aproba... opozitia! Pai parca Ponta e premier, pai parca... Aseara la televizor Mircea Toader suspina cat de greu e in opozitie. Pai cum esti in opozitie daca ai puterea sa nu lasi puterea sa-si tina un miting? Inseamna ca tu esti puterea. Corupta, ingamfata, plina de bani si inca la butoane.

Spuneam ca l-am vazut la Mircea Toader, liderul PDL care decide prin ridicare sau coborare de deget, gest de comanda si instructie militara, votul in Parlament. Ei bine, invitat ca reprezentant al opozitiei la o emisiune a postului Realitatea TV, a sfarsit prin a domina si conduce dezbaterea. Moderatoarea se facuse nevazuta. Modera Toader. Rasul lui care nu stii daca-i rictus, ranjet de lup sau desen al unei posibile curtoazii, s-a latit peste toata seara. Liberalul Voicu a zis ceva si a fost intrerupt, Cioroianu abia daca a putut face fata insinuarii in prim plan a opozantului, iar Marius Pieleanu n-a avut incotro decat sa-l asculte pe Toader. Social democratul Tutuianu i-a replicat ca au facut un supraminister pentru Udrea, ca i-a dat cadastrul si alte cate, ca mai lipsea putin si-i dadeau si Banca Nationala. S-a clatinat acest Hoara? As. Ce nu-i convine, n-aude. Ce vrea sa spuna, spune, profitand de bunul simt al celorlalti.

Pedelistii s-au napustit in televiziuni. Le e rusine pentru ce-au facut? Haida-de! Cat il au pe Basescu la Cotroceni, pretinsa opozitie e Puterea. Ca s-o dati jos, trimiteti-l acasa pe Basescu. Iata de ce nu critic inca USL-ul. Si mai am inca de dezlegat niste hotii. Cineva trebuie sa plateasca.

×
Subiecte în articol: editorial