x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Falanga talpalagilor şi "Stalingradul Justiţiei"

Falanga talpalagilor şi "Stalingradul Justiţiei"

de Dan Constantin    |    10 Mai 2012   •   13:37

Intr-o tanguire penibila, fostul slujbas de suflet al Monicai Macovei cerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie condamnarea lui Adrian Nastase. Asta ar fi, chipurile, proba de foc a independentei Justitiei. Daca nu-l asculta pe autorul-trompeta asumata a talibanilor Dreptei – se prabuseste esafodajul democratic, se da peste cap toata speranta pe care a injectat-o in noi Ambasada SUA, Consiliul Europei, Guvernul Boc si, vai!, trecut cu indulgenta in lista, chiar Basescu. Presiunea este pusa smechereste pe judecatori si procurori, care au iesit din intuneric spre lumina Dreptatii sub pavaza protectoarei artagoase Monica Macovei. Gretoase argumente, dar usor previzibile la un junior crescut in zona doctrinara a razbunarii politice, a inversunarii pe care a sadit-o europarlamentarul exilat la Bruxelles chiar de prietenii sai politici. Acum toata lucrarea asta se transforma intr-o munca de sisif daca nu este condamnat Nastase! Trofeul Calitatii, cel mai politic si cel mai lipsit de probe dintre dosarele fabricate de regizorii DNA, reprezinta pentru stafiile care se mai hranesc si dupa opt ani din sloganurile mincinoase ale campaniei din 2004, ultima lor munitie in lupta cu fostul prim-ministru si adversarul de calibru al presedintelui acum detestat de majoritatea romanilor.

Talpalaga este in pragul disperarii cand vede ca parghiile institutiilor care au aruncat Justitia intr-o supraveghere externa fara sfarsit sunt pe cale sa scape de sub influenta malefica a politrucilor dirijati de Cotroceni. Basistii nu au vrut niciodata o independenta reala a Justitiei; ei au siluit de fapt ani de-a randul independenta Justitiei la capataiul careia varsa acum lacrimi de crocodil. Ascultarile ilegale, acuzatiile aberante, martorii mincinosi, santajul, discreditarea adversarilor politici sunt mijloacele pe care s-a cladit 'independenta“ unei Justitii care are o singura proba de foc, o singura sansa sa-si salveze virginitatea cu greu cusuta – sarcina suprema: condamnarea lui Nastase. Jalnic mesaj venit din partea unui condeier cazut (cu folos personal) in adulatia unor ingeri falsi. Tanarul autor face parte din falanga fostului ministru al Justitiei, institutie unde si-au gasit menirea de comunicatori o serie de ziaristi bugetati pentru 'obiectivitate“. Datoriile vechi se platesc, asa ca observam agitatia celor care si-au facut propriul buget de venituri si cheltuieli pe seama procurorilor DNA si a judecatorilor alesi sa pedepseasca adversarii politici ai basismului.

Promovarea talpalagilor ca formatori de opinii (strambe) are insa efectul invers: oameni din institutiile Justitiei nu mai suporta presiunile politice, discreditarea permanenta si tot mai apasatoare exercitata la comanda Palatului Cotroceni. Degeaba se jura Basescu Traian ca nu a dat nici un telefon la Parchet; nici nu are nevoie, pentru ca Morar si Kovessi vegheaza, iar trompetele avertizeaza.

Transformarea lui Nastase intr-un 'Stalingrad al Justitiei“, clamata de apelul 'marca Macovei“, are toate sansele sa aiba efect de bumerang pentru initiatori.

Nu independenta Justitiei ii mana in lupta pe talibanii basisti, ci propriul lor esec. Nu stiu pe unde sa se 'pozitioneze“ ca sa prinda si la vremurile in schimbare o felie de cascaval. Asta e marea dilema a talpalagilor bulversati.

×