x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Farmecul Elenei

Farmecul Elenei

de Razvan Barbulescu    |    08 Aug 2009   •   00:00
Farmecul Elenei

Întrucât un comunitar care-i amenda s-a dat la Elena Udrea, mustăciosul a făcut plângere la poliţie să schimbe agentul. Nenică, vă înţeleg, mă amendaţi, îmi luaţi marfa, da' şi nevasta? Mustăciosul ţine la nevastă şi se mândreşte cu ea. Dar e şi un pic şulfă, profită şi-o scoate în faţă. Blonda zâmbeşte între discret şi larg, după cum e situaţia, se unduieşte toată şi mai ales îşi arată decolteul.

În cartierul în care locuieşte maică-mea, vizavi de fostul stadion 23 August, pe o alee aflată la graniţa dintre sectoarele lui Onţanu şi Negoiţă, vine în fiecare di­mi­nea­ţă o familie cu legume şi fructe. Un bărbat şi o femeie cam la treizeci şi ceva de ani. El, înalt, cu mustaţă oaţă, ea o blon­dă de ţărancă arsă de soare şi cu un corp de milioane. Pe lângă ei s-au mai lipit şi alţii, femei cu lapte, flori... S-a înjghebat o mică piaţă.

Mustăciosul cu nevastă-sa sunt aşezaţi oarecum strategic, dubiţa personală parcată în sectorul 3, marfa scoasă la vânzare în 2. Treaba asta nu le foloseşte însă prea mult, o dată pe săptămână îi amendează poliţia comunitară din 2. Înainte le sălta şi marfa, ceea ce, între noi fie vorba era o porcărie. Nici n-aveau de ales. Dacă parcau dubiţa în 2 şi scoteau marfa în 3, ră­mâ­neau cu marfa dar le sălta maşina. Aşa că oamenii au ales răul cel mai mic. Sco­teau mai puţină marfă la vedere, restul o ţineau în maşină, dacă le-o ia, să fie paguba mai mică. Celelalte precupeţe, cu mar­fă puţină o tăiau mai uşor din calea comunitarilor.

Povestea asta a devenit un fel de ritual. Bărbatul şi femeia vând o săptămână în linişte, iar într-o zi se uită la ăia cum le taie din chitanţier. Mustăciosul nu se amestecă în procesul de amendare, dacă-l vezi zici că e amic cu agenţii. Vorbesc de vreme, fotbal, pescuit, viaţă. O lasă pe blondă în faţă. Nevastă-sa îl are pe vinoncoa. Adică sex-appeal. Lumea a poreclit-o Elena Udrea. Corp mişto, zâmbet, stomac tare la amenzi. Se descurcă. Femeii îi pică bine, pentru că ea e chiar topită după blonda de la Cotroceni-Turism-Comisie. Povestea bărbatu-su că la sindrofii, nevastă-sa face furori.
- E dată-n mă-sa, zici că-i artistă.

În comuna din apropiere, de unde-s ei, la nunţile şi botezurile la care ajung mustăciosul şi blonda, lumea se uită ca la urs.
- Vine ăla cu Udrea! E ca şi cum ar veni să le cânte Minune manele de criză. Mustăciosul zicea că s-a gândit să bage tarif.
- Bă, o aduc pe nevastă-mea,
da' pe-atât...
- Da' ce face, bă, la banii ăştia? se miră ăia.
- Bă, o vezi, o adulmeci, are parfumuri mişto, lasă şi dâre, i-am luat şi vuiton de plastic, da' ce ştii tu ce-i ăla, gentoi, să semene... Dacă vrei, vin şi cu urnă de vot s-o votaţi, s-o scoateţi miss botez, facem tot tacâmul ca la alegeri...

Întrucât acum un an unul care-i amenda s-a dat la Udrea lui, mustăciosul a fă­cut plângere la poliţie să schimbe agentul, să nu-i strice casa. Nenică, vă înţeleg, mă amendaţi, îmi luaţi marfa, da' şi ne­vas­ta? Mustăciosul ţine la nevastă şi se mândreşte cu ea. Dar e şi un pic şulfă, profită şi-o scoate în faţă. Blonda zâm­beş­te între discret şi larg, după cum e si­tu­a­ţia, se unduieşte toată şi mai ales îşi arată decolteul. Decolteul ăsta i-a înne­bunit pe toţi pensionarii din sectoarele 2 şi 3, care locuiesc prin preajmă. Asta înseamnă să ai farmec, o plac şi femeile - tinerele, babele şi cele de mijloc. Mai mult. Şi-au lăsat la unison decoltee largi, ca să poată avea un dialog adecvat în preajma dovleceilor. Babele sunt de speriat. După ce că li s-au lasăt în mod natural şi par mai mari ca în tinereţe, mai vin şi în capoate desfăcute, al dracului de sexy, că să bage pensionarii în boale. Apoi se-ncing la vorbă, ca în politica mare, de la curăţenia cu mopul până la pusul mu­ră­tu­rilor, de la tricotat la cârnaţii de Pleşcoi. Întrebată dacă asemănarea cu minis­trea­sa ar face-o să şi voteze cu ea, bomba sexy din piaţă aruncă demnă: fiecare cu a mă-sii, ea cu Băse, eu cu bărbatu-meu.

Colţul aleilor dintre sectoarele lui Onţanu şi Negoiţă a ajuns un fel de poiană a lui Iocan. Se fac bancuri, se pun miniştri, se fac topuri cu decolteele din politică, Udrea pe locul întâi, Sulfina pe ultimul. Mulţumită amenzilor, taxele locale se înzdrăvenesc, se îndârjeşte şi libidoul agenţilor comunitari, acriţi de neveste sau nemulţumiţi de leafă.

Lesne de priceput, Mustăciosulului îi prieşte vânzoleala, i-a sporit vânzarea, renumele. Dacă ar candida măcar la o pri­mărie, nevastă-sa l-ar trage în sus ca pe sal­vaţii de la înec. Mustaţa s-ar alătura de­colteului zvăpăiat al nevestei ca un fel de siglă de familie: mustaţa şi decolteul. Ne­vas­ta mustăciosului a ajuns vedeta pie­ţi­şoa­rei dintre sectoarele lui Onţanu şi Ne­goiţă după modelul autenticei Udrea, ve­deta mandatului Băsescu. Câtă vreme, în România muribundă a lui Băsescu, piaţa Elenelor prosperă, nu e totul pierdut.nu me

×
Subiecte în articol: editorial