x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Federaţia româno - maghiară, lansată de Tokes

Federaţia româno - maghiară, lansată de Tokes

de Sorin Roşca Stănescu    |    17 Oct 2012   •   17:05

Laszlo Tokes a lansat bomba. El si partidul sau doresc ca Romania sa se transforme. Sa devina un stat federativ. Romano - maghiar. Proiectul a fost lansat nu la Budapesta, ci la Bucuresti. Si nu in cadrul unei dezbateri oarecare, ci chiar la intalnirea la varf a popularilor europeni. In fata a numerosi prim ministri. In frunte cu cancelarul Germaniei. Si cu Jose Manuel Barroso. Iar guvernatorul Romaniei a tacut chitic. De ce ar apara Basescu Legea fundamentala a tarii?
    
Laszlo Tokes nu este un cetatean oarecare al planetei. Cu sprijinul direct al lui Traian Basescu si al PDL, el a primit voturile necesare, inclusiv din localitati ale tarii in care nu exista niciun maghiar, si a devenit astfel parlamentar european. Dupa care, Ungaria i-a facut un cadou, mergand pe mana prietenului lui Traian Basescu, Viktor Orban. I-a cedat lui Tokes pozitia rezervata Budapestei in Parlamentul European. Si iata ca Tokes a ajuns acolo vicepresedinte. Pozitie din care trage sfori. Ce fel de sfori?
    
Nu este un secret pentru nimeni ca maghiarii din Tinutul Secuiesc se agita de mult timp pentru a crea, in inima Romaniei, un stat in stat. Un teritoriu autonom. In acest scop, au fost facuti acolo primii pasi. Garda secuiasca este o armata si, in acelasi timp, o politie paralela. Exista un steag secuiesc. Si un imn. A existat si o intentie cat se poate de explicita de a tipari bancnote proprii. Si de a organiza, in fine, referendum, care ar urma sa pecetluiasca soarta secuimii in sensul obtinerii autonomiei. Insemnele statalitatii, adjudecate in mod abuziv prin incalcarea Constitutiei de catre autoritatile secuiesti, sunt mult mai multe. Ele au fost dobandite treptat cu acordul tacit al unui regim tradator de neam. Regimul Traian Basescu. Tot cu sprijinul acestui regim, Laszlo Tokes si-a facut si partid. Si tot cu acordul tacit al Guvernului Boc, la Bruxelles, comunitatea secuiasca nu a mai dorit sa functioneze in cadrul reprezentantei statului roman. Asa ca secuii si-au facut reprezentanta proprie.
    
In aceasta zi de 17 octombrie, Laszlo Tokes a mai facut un pas. Care, in nebunia generala a evenimentelor concentrate in numai 24 de ore, poate sa treaca neobservat pentru cetatenii romani. Proiectul sau de federalizare a Romaniei, lansat la Congresul popularilor europeni, in fata unor importanti prim ministri, a unor oameni politici de prim rang din statele UE si din statele non - UE si in fata notabilitatilor Comisiei si Parlamentului European, are o importanta uriasa. Poate chiar decisiva. Cu atat mai mult cu cat niciunul dintre romanii prezenti acolo, importanti membri PDL si europarlamentari ai aceluiasi partid, nu a ripostat in niciun fel. Ca si cand proiectul lui Tokes, care arunca in aer nu numai Constitutia Romaniei, ci si secole intregi de lupta si de sacrificii ale romanilor, este cat se poate de firesc. Poate ca unii l-au si aplaudat.

Suntem obligati sa observam ca masura a fost demult depasita. Nu avem ce sa asteptam de la un presedinte demis politic de popor si instalat, prin uzurparea unei inalte functii, pe post de guvernator de cativa birocrati europeni, toti membri ai familiei popularilor. Astept in schimb o reactie din partea Guvernului. Si din partea cetatenilor. Inclusiv a celor care sustin PDL.
Sursa: CorectNews

×