x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Folha seca dată de Irimescu lui Fonseca

Folha seca dată de Irimescu lui Fonseca

de Dan Constantin    |    04 Apr 2016   •   21:53
Folha seca dată de Irimescu lui Fonseca

Avocatul Fonseca devine vedetă planetară prin fabrica lui de înregistrat firme offshore în Panama. Procedura nu este deloc un secret, secrete erau până ieri numele mari din întreaga lume care și-au plasat afacerile în paradisul fiscal. Ancheta jurnalistică este în curs dar sunt pași mulți de parcurs până la transformarea informațiilor în acuze de evaziune cu eventuale conexiuni penale.

Folha seca, lovitura spectaculoasă din fotbal care dă balonului o traiectorie derutantă pentru portar, cade în curtea Fiscului din România după bomba celor 35 de miliarde euro lansată de ministrul Agriculturii. Pe cine lasa în offside cumulul celor două scandaluri?

Varianta ca ministrul Irimescu să fi declanșat petarda, "35 miliarde euro" pentru a anula efectul surpriză al Panama Paper este de discutat, tehnocratul de Bruxelles nefiind novice sau neinformat. În cele două scandaluri cel mai prost iese Fiscul care e capabil să-și arate mușchii prin sediile goale ale Antenei dar lasă miliardele de euro să iasă neimpozitate din țară.

Internetul oferă o bază de documentare rapidă pentru a vedea la cine poti apela să plasezi o afacere în paradis. Avocații Lupu- Roxana și Bogdan- cu diploma de Drept de la Hyperion,te ajută să înființezi rapid o CIA(Compania Internațională de Afaceri) în Panama.Cost-1200 euro taxa de constituire, 800 euro taxa anuală, 2500 euro alte cheltuieli.

Cu 4.500 de euro scapi de formularele ANAF, de interogatoriile, cozile și suspiciunea transmisă prin toate canalele că ești infractor. Bașca impozitele și taxele fară număr. CIA , odată înființată, asigură impozit zero la sută, nu impune rapoarte financiare sau declarații fiscale în Panama, demnitarii pot fi numiți administratori, au dreptul să emită orice act legal,numele acționarului nu trebuie menționat, anonimatul total este asigurat.

Există doar restricția ca societatea să nu funcționeze pe teritoriul Republicii Panama. Dacă ai un cap de pod în România, la avocații Lupu, de pildă, poți alege și alte țării decât vulnarabila Panama să deschizi un offshore. Cipru, Belize, Insulele Virgine,Delaware(SUA), Seychelles, Hong Kong ,Emiratele Arabe Unite, Liechtenstein șteaptă cu buzunarele deschise să ofere găzduire optimizării fiscale.

×
Subiecte în articol: fonseca