x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fostul “dă”, Actualul "tace”

Fostul “dă”, Actualul "tace”

de Sabina Iosub    |    19 Apr 2015   •   20:48

Tare mult i-ar fi placut lui Traian Băsescu să-i fie definite mandatele de găselnița publicitară “Să trăiți bine”, dar, sunt convinsă, o să rămână în istorie pentru “Liniște bă, ce dracu!”. E chintesența “doctrinei" Băsescu! Asta și-a dorit 10 ani ca președinte, asta își dorește și acum: liniște!
Liniștea lui Băsescu are la bază o singură regulă: doar el face hărmălaie! Cine nu tace, primește tratamentul pentru care Udrea îi ridica statuie: un cap în gură!

Nu e greu de înțeles de ce vrea Băsescu liniște: cât a fost președinte liniștea asta i-a dat puterea absolută! De asta urăște el din tot sufletul - cât o avea - Antena 3 care i-a spart zi de zi liniștea care i-a îmbogățit familia și apropiații!. Acum liniștea-l poate salva de pușcărie, dar îl și poate readuce în cărțile puterii. Cine crede că fostul președinte nu are un scop și un plan, se înșeală. Scopul e puterea, planul - împărțitul de capete în gură în stânga și-n dreapta. Știe bine că frica topește chiar și un mandat de aducere.

Folosind logica lui - președintele e Jupânul - Traian Băsescu știe că poate să vorbească cât vrea. Actualul președinte câștigă puncte atâta vreme cât are cu cine să fie comparat. Iar Traian Băsescu îl ajută să puncteze! Jocul e periculos doar pentru Iohannis. Să nu se mire dacă, pe fondul altor insuccese, va constata că în timp ce el număra like-uri, Băsescu contabilizează la fiecare cap în gură dat, câte o adeziune. Până la urmă fostul n-are ce pierde, actualul însă, da! Iar tăcerea e ca un “like” de aur.




×