x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fotbalul de seră dă în clocot

Fotbalul de seră dă în clocot

de Dan Dumitrescu    |    11 Feb 2010   •   00:00

Mircea Sandu nici nu vrea să audă de reprogramarea debutului în returul campionatului. Pune piciorul în prag şi bine face. Fotbalul de seră generează deja stări de lehamite.



Marginalii dau în clocot. Au devenit nervoşi cu nervi şi consumă anticipat din conflictele care, de obicei, acompaniau competiţia.

Adrian Porumboiu a lucrat discret transferurile iernii. Şi se pare că a mutat inspirat. Cu toate acestea ştirile venite dinspre Vaslui au fost destul de calice. Marius Lăcătuş a avut astfel avantajul de a-şi fi văzut de treabă în linişte. Dar nici liniştea asta nu poate dura la infinit. Comentariul lui Adrian Porumboiu după tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CE 2012 a fost unul cu schepsis. Zicea patronul Vasluiului că naţionala nu are nici o şansă de calificare dacă nu-şi va lua jucătorii dintr-un campionat jucat cinstit, jucat pe bune. Corect spus. Porumboiu are dreptate sută la sută. Din blatişti nu poţi realiza o naţională competitivă. Avertismentul este binevenit. Dar totodată îmi creează nelinişti. Pentru că Porumboiu este un hârşit al fotbalului şi are capacitatea de a intui pericolul care ne paşte. Mai ales atunci când vorbeşte despre arbitraj. Porumboiu pledează pentru aducerea în continuare a unor brigăzi de afară. El spune că ar fi absolut necesar ca cel puţin partidele arbitrate în tur de fluieraşi străini să beneficieze şi în retur de acelaşi tratament. Poziţia lui Adrian Porumboiu nu a rămas fără replică. Primul care s-a înscris la cuvânt a fost reprezentantul unor răsfăţaţi ai "greşelilor" de arbitraj. Iuliu Mureşan a declarat că este o aberaţie să discuţi despre aportul arbitrilor în obţinerea unor rezultate. Aberaţia are însă ceva din bâzâitul muştei. Iar când se înscrie la cuvânt Iuliu Mureşan parcă devine şi mai vizibilă căciula care-i cade pe ochi.

Un alt loc al fitilelor aprinse este Craiova. Adrian Mititelu ameninţă în continuare că va muta Universitatea la Turnu Severin din cauza conflictelor pe care le are cu primarul Antonie Solomon. Prilej pentru Sorin Cârţu să-l considere pe Adrian Mititelu mai rău decât Gigi Neţoiu. Comparaţia trimite la acea perioadă în care Neţoiu, supărat pe Craiova, a plecat de la echipă luând cu sine vreun pluton de jucători. A luat jucătorii dar nu a îndrăznit să deposedeze Craiova de un simbol preţios cum este Universitatea. Primarul Solomon a sărit peste cal în conflictul pe care îl are cu Mititelu. Dar şi Mititelu sare peste herghelie atunci când încearcă să dezrădăcineze din tradiţie Universitatea. Şi tot Adrian Mititelu devine un nemernic fără cusur atunci când afirmă că fostul său idol, Sorin Cârţu, a ajuns să se prostitueze. Cred că şi dacă s-ar prostitua, Sorin Cârţu ar face-o cu talent.

Ceea ce Mititelu n-are.

×
Subiecte în articol: editorial