x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Gata Bruxelles, Năstase. Unde-s banii?

Gata Bruxelles, Năstase. Unde-s banii?

de Lucian Avramescu    |    28 Iun 2012   •   11:20

Printre doua subiecte de presa indestulatoare pentru foamea neostoita de scandal a publicului, printre sabiile bataliei pentru Bruxelles si arestarea noaptea (dreptul roman interzicea acte de justitie pe intuneric) a fostului premier, scapa un subiect. E mic? Nu, e mai mare decat toate subiectele lumii. Strivitor ca un munte, nemilos ca o ghilotina, urat ca rapciuga. Unde s-au dus banii tarii? Cine si cum a papat zeci de miliarde de euro? Vreau sa stiu, tipa alegatorul onest Gica, Costica, eu, tu. Guvernul Ponta, tarat in razboaie de tot soiul, cele mai multe vizibil parsive, nu mai are timp sa raspunda ce-a descoperit, daca a descoperit ceva. Cum e cu auditul pe ministere? Sunteti ocupati cu alte treburi? Opriti-va si spuneti-ne cine a furat, pentru ca au fost furate vagoane de bani.

Aveam, conform hartiilor publice, vreo 9 miliarde de euro datorie la venirea la putere a regimului Basescu. Acum avem de zece ori mai mult, in jur de 100 miliarde euro. Douazeci de miliarde au fost imprumutate si papate, fara sa se vada nimic in tara, doar in ultimii doi ani. Care-i rezultatul auditului domnule Ponta? Ai tipat la ministri? Mai tipa o data. Evadeaza premierule din clinciurile in care te baga Basescu si in care te va tine zi de zi pana in toamna si spune-ne ce ai gasit. Daca banii sunt la Udrea, extrage-i din posetele Vuitton, mari cat un transatlantic.

Daca sunt la Basescu si apropiatii lui trimite institutiile sa-i recupereze. Poporul vrea sa stie cine a furat, care au fost retetele jafului. Vrem sa stim cum e cu vamile, cu Regina. Nu vrem arestari spectaculoase, ci judecarea hotilor si trimiterea lor, atunci cand aveti dovezi, la puscarie. Si, nu uitati - recuperarea banilor. Cand scriu aceste randuri nu stiu cine a plecat la Consiliul European. Aproape ca nu mai conteaza in fata intrebarii cum e cu banii furati.

Eu, alegatorul, vreau raspuns urgent la intrebari care dor. Decretati stare de urgenta pentru acest raspuns. Cine-i vinovat de saracirea galopanta a poporului in timp ce Basescu a inavutit mii de borfasi? L-ati bagat in puscarie pe Nastase pentru afisele de acum opt ani. Caz incheiat, cum zicea militianul ala din Neamt. Vreau raspuns pentru cheltuielile nesimtite din campania lui Basescu. Vreau raspuns si vreau masuri. Nu ma mai intereseaza lupta pentru Bruxelles. Cea mai nenorocita intrebare care ne roade ca un cancer este: cine ne-a furat? Zilnic ofiterii acoperiti sau descoperiti va vor distrage atentia. Saptamanal, Basescu, mai marele acoperitilor descoperiti, va va imbranci pe alte partii. Gata. Terminati, daca l-ati inceput, acel audit.

Ministrul transporturilor si adjunctii lui sa nu mai iasa cu glumite le televizor, ci sa spuna cine s-a hranit cu soselele Romaniei. Ce coropisnite de asfalt le-au ros. Iar daca nu vor sa raspunda, puneti altii in locul lor fiindca pot fi prosti sau deja in cardasie cu hotii. Smecherasii au tot ras de noi. De la hahaitul cel mai de sus pana la ranjetul din catune.

×