x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Gata Traian Băsescu. Destul

Gata Traian Băsescu. Destul

de Lucian Avramescu    |    01 Aug 2012   •   11:25

Dupa ce a incasat aproape opt milioane de pumni in cap (am vazut pensionari scheletici insfacand stampila de vot ca pe o ghioaga, cu o forta pe care nu le-o banuiam), Basescu vorbeste despre orice, mai putin sau deloc despre voturi. Ca nu-si aduce aminte ce articole din Constitutie a calcat in picioare nu-i de mirare. A calcat Constitutia cu totul, a batjocorit-o si a supus-o tuturor perversiunilor. Basescu, in acelasi tricou descantat de vrajitoare, cu aceeasi gestica de smecheras de cartier, o ia pe aratura, se maimutareste, da cu oistea in gard. Ieri ii ameninta pe toti cu puscaria. Azi isi pupa pe nas adversarii. E preocupat de prestigiul Romaniei in lume, prestigiu care fara el atarna, bietul, flasc, se da cu zambetul pe langa ziaristi si-i iubeste pe toti cei "22 de milioane de romani', vii, morti sau dusi. Inseamna ca tine si la parintii mei care nu mai sunt pe pamant si la cei care de ani de zile nu mai au cetatenia acestei tari, unii refuzand-o, asa cum am mai scris, si ca amintire. Inhamat la o butaforie josnica si caraghioasa, invartind o festila care uzurpa simboluri sacre, Basescu a topait, a amenintat, a mintit. Ne-a luat, ca de obicei, de prosti si ne-a spus la ce emisiuni sa ne uitam si la care nu, sa-l credem pe el si numai pe el si putin a lipsit sa ne dea si un indreptar de lectura. Ceva de genul, va ordon, nu cititi Shakespeare! Orice a spus Basescu, mai putin ca 87 la suta dintre cei care au votat, au votat sa plece.

Basescu a fost demis prin votul zdrobitor exersat, impotriva amenintarilor si interdictiilor sale de sorginte penala, de 8,5 milioane de romani care au fost duminica, asa cum am fost si eu, la urne si care sunt majoritatea alegatorilor acestei tari. Ceilalti, nepotul meu de un an, Alexandru, alaturi de alti 3,8 milioane de minori n-au avut drept de vot si daca l-ar fi avut am banuiala ca nu l-ar fi votat pe Basescu. Isi merita si ei, in viitor, viata lor fara calvaruri, fara stafii, fara paiate care sa le tulbure bucuria de a trai. Adio, Basescule si te intorci cand te voi chema eu! Pana atunci trebuie sa raspunzi catorva intrebari, iar judecatorii sa vada in cat dezacord esti cu legea si cata Romanie, tu si ai tai, ati pradat. Boicotarea votului, amenintarea si intimidarea celor care ar fi vrut sa voteze ca si cardasia tradatoare cu o putere straina care-si are aici etnici te fac pasibil de puscarie. Ai anulat practic ideea de cvorum cerut de Curtea Constitutionala si de Barroso. Si chiar si asa cvorumul a fost depasit. Ai furat si ai trisat si acum ca intotdeauna in viata ta si pentru asta va trebui sa platesti. Incerci, stiu, chiar un razboi civil pentru a-ti salva pielea, riscand sa omori din nou romani. Multumeste-ti setea asasina cu gandul ca ai omorat destui pana acum, desfiintandu-le spitalele, alungandu-le doctorii si coborandu-i la limita cea mai de jos a saraciei din Europa. Gata Traian Basescu. Destul.

P.S. Crin Antonescu a vorbit de la Cotroceni asa cum imi doresc sa vorbeasca presedintele tarii mele. Adie un vant de normalitate din acea directie.

P.P.S. "Sunt presedintele ales'. Nu, Basescule, n-ai fost niciodata. Si in confruntarea cu Nastase si-n cea cu Geoana ai trisat. Pe aceeasi reteta.

×