x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Gherila pedelista

Gherila pedelista

de Petru Calapodescu    |    11 Mai 2012   •   12:50

Zburatacit de la guvernare, PDL a isi cauta cu inversunare razbunarea. Nu are cum ataca si compromite Cabinetul Ponta in intregul sau. Acesta abia a inceput sa lucreze si pare hotarat sa gaseasca grabnice solutii de a repune pe roate o tara deraiata. Asa incat potocaliii au optat pentru o tactica de gherila, pentru vanarea unul cate unul a noilor ministri si, n-are importanta cum, compromiterea lor.
O victima de soi le-a fost Andrei Marga, despre care, numit ministru de externe, era clar ca nu va accepta postura de valet al lui Traian Basescu. Imediat, alde Sebastian Lazaroiu s-au itit anuntand - dupa ce, zoriti si in lipsa de altceva mai bun, sarisera la gitul lui Victor Alistar si al lui Mircea Diaconu - ca stiu ei "pe surse" ca profesorul ar avea pe undeva, printr-un raft al CNSAS un dosar jenant. Mizeria e cu atat mai mare, cu cat, detinand inalte functii publice, inclusiv aceea de ministru, Marga fusese verificat si rasverificat, CNSAS atestand ca e curat. Dar vechea tactica machiavelica a gunoirii cuiva ("Calomniati, calomniati, ceva tot va ramane!") e pe cat de odioasa, pe atat de eficace. Mai ales in politica.
Un caz aparte a fost cel al nominalizatei pentru portofoliul Educatiei, Corina Dumitrescu. Adversarii nu i-au pus semnul intrebarii pe faptul ca, provenind din invatamantul universitar privat, tocmai intr-o perioada in care apare ca strict necesara inlaturarea din acest sistem a fabricilor de diplome, s-ar fi putut sa fie subiectiva in actiunile sale, ori ca nu cunoaste invatamantul preuniversitar, aflat in grea suferinta de pe urma lui Funeriu si Baba. Au izbutit insa sa o agate cu o formulare ambigua in CV ("Cursuri de Drept International la Universitatea Stanford") care strecura ideea ca ar fi absolvit prestigioasa institutie, cand, de fapt, era vorba despre niste cursuri oarecare, mai mult un ciclu de conferinte. Drept care Ponta a fost nevoit sa-i retraga in ultima clipa nominalizarea.
Galeria de peluza a trecut acum la urmatoarea victima, profesorul Ioan Mang, deja ministru al Educatiei, acuzandu-l de plagiat. Demnitarul neaga vehement, sustinand ca nici vorba de asa ceva, dar ramanand deocamdata neelucidatacorectitudinea (sau incorectitudinea) preluarii unor pasaje din lucrarilor unor autori israelieni, taiwanezi sau japonezi. Chestiune e destul de complicata. Daca, in urma unei analize riguroase, nu pe picior, Consiliul de Etica in cercetarea stiintifica, precum si , solicitata de premier, Academia Romana se vor pronunta in defavoarea lui Ioan Mang, acestuia nu-i ramane decat sa-si semneze demisia. Lasand o umbra si asupra pripelii cu care Victor Ponta l-a preferat, desi avea la dispozitie numeroase alte variante incontestabile.
Ceea ce te lasa masca este insa "completul de judecata" pedelist, care, cu morga si fara drept de apel, il someaza pe premier sa-l demita pe Mang "imediat, pana luni". Ia sa vedem. Acuzator principal , Emil Boc. Adica acela caruia ar trebui sa i se retraga diploma de jurist dupa ce, prim-ministru fiind, Curtea Constitutionala i-a aruncat la cos vreo 15 legi asumate si ordonante de urgenta, iar justitia a pronuntat sute si mii de hotarari contra actelor sale administrative. Il secondeaza Sebastian Lazaroiu, cel care, cand era director la CURS, dadea publicitatii niste sondaje pro portocalii atat de iesite pe miriste, ca-si faceau cruce ceilalti sociologi, fiind insa rasplatit cu un post de consilier la Cotroceni si apoi cu unul de ministru, in care s-a facut de ras. Sigur ca din distributie nu putea sa lipseasca Elena Udrea, intrucat opera nu se termina pana nu canta, cum sa spun, soprana. Trebuie, intr-adevar, dupa ce ai lasat tara cum ai lasat-o, sa ai obrazul foarte gros, ca sa mai iesi in public.

×