x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Gloabe de cărăuşie in competiţia internă

Gloabe de cărăuşie in competiţia internă

de Dan Dumitrescu    |    13 Noi 2007   •   00:00

Dinamo a dominat autoritar campionatul trecut. A căştigat trofeul intr-o manieră categorică. Mai mult, plictisindu-se in cursa solitară spre titlu, Dinamo şi-a făcut de lucru arbitrănd vinovat lupta pentru locul doi, loc de preliminarii in Liga Campionilor. Pe plus la puncte şi minus la buget a ieşit Steaua. CFR Cluj a pierdut in clasamentul adevărurilor aproximative ale competiţiei şi a retrogradat astfel pe cea de-a treia poziţie a clasamentului. Pauza competiţională a egalat la zero trăpaşii campionatului trecut. Pleasna cupelor europene a fost cu mult mai severă. Trăpaşii s-au dovedit a fi doar biete gloabe, de un zero-zero absolut, numai bune pentru cărăuşia mizeriilor din competiţia internă.Clasamentul actual are semnificaţia fişei de observaţie, intotdeauna expusă la căpătăiul bolnavului.

CFR Cluj pare să fi fost un pacient docil, asistat de medici competenţi. Diagnosticul corect şi administrarea conştiincioasă a tratamentului i-a ajutat pe clujeni să revină la normal inaintea colegilor de salon. Ei işi vor petrece Revelionul in postura de semicampioni. Dar mai confortabilă decăt poziţia de lider al clasamentului pare a fi distanţa pe care CFR a luat-o faţă de mănarii care au aşezat podiumul campionatului trecut: Dinamo şi Steaua.

Groapa din Ştefan cel Mare a căpătat conotaţii de o concreteţe prozaică. Ultima ispravă a dinamoviştilor a demonstrat că echipa este in continuare virusată de neputinţă. Iar DJ-ul Walter R. Zenga ratează tot mai convingător tonul redresării. Amatorismul său a fost aspru sancţionat de repudiatul Mircea Rednic. Repudiat care, la finalul meciului Dinamo - Rapid, nu s-a sfiit să afirme că il bucură victoria giuleştenilor, dar are şi satisfacţia de a-i fi dat o lecţie italianului care nu s-a şcolit la timp. Căt timp clasamentul nu-l contrazice, nici Zenga n-o poate face. Steaua, in perioadă de convalescenţă şi ea, incearcă să se intremeze prin vitaminizare marca Lăcătuş. Steliştii au un program infernal in acest final de sezon, cu două puncte mai puţin decăt Dinamo, dar şi două meciuri restanţă. Rivalele de-o viaţă şi prietenele de conjunctură işi vor regla conturile in meciul direct. In confruntarea directă Dinamo şi Steaua sunt pe-acolo. Cap la cap. Disputa lor vizează insă, de această dată,planul secund al competiţiei. CFR a confiscat imnul.

×
Subiecte în articol: editorial